Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"

Odbjegli Duje Cota uhićen i vraćen u zatvor

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tridesetšestogodišnji bjegunac Duje Cota, osuđen na 15 godina zatvora zbog ubojstva Dejana Đuđelije, uhićen je u ponedjeljak u poslijepodnevnim satima u zagrebačkom naselju Špansko te je prevezen u šibenski zatvor.

Cota je u bijegu od 24. ožujka, kada je otišao na privremeni prekid zatvorske kazne zbog nužnosti roditeljske skrbi nad svojim blizancima i pastorkom. 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Objavio na Facebooku U Njemačkoj uhićen vinkovački glumac zbog 100 kila trave, on sve negira: "Ukrali su mi identitet" Slika nije dostupna Hrvatski državljanin iz Beograda U srpskim logorima iživljavao se na Hrvatima: Na granici uhićen zbog ratnog zločina

>> Ubojica se sprijateljio s čuvarima pa ih nasamario i pobjegao

Cota je oko ponoći prebačen u šibenski zatvor. 

Cota je bio u bijegu od 24. ožujka ove godine, kada se s odobrene, privremene slobode trebao vratiti u šibenski zatvor gdje je izdržavao 15-godišnju zatvorsku kaznu zbog teškog ubojstva.

Na privremenu slobodu pušten je 24. prosinca prošle godine zbog zdravstvenih razloga, a prekid izdržavanja kazne odobrio mu je istražni sudac šibenskog Županijskog suda Igor Ninić. U međuvremenu taj mu je privremeni boravak na slobodi produljen zbog roditeljske skrbi nad četveromjesečnim blizancima.

Cotin nestanak šibenskoj policiji prijavila je njegova majka, nakon čega je po nalogu Županijskog suda u Šibeniku raspisana tjeralica za odbjeglim Cotom. Na temelju te tjeralice je i uhićen u Zagrebu.

Hoće li i na koji način Cota biti kažnjen zato što se na vrijeme nije vratio u zatvor, istražni sudac Igor Ninić nije mogao komentirati. Rekao je kako u navedenom slučaju nije riječ o kaznenom djelu, već o stegovnom postupku za koji nije nadležan on, već Uprava za zatvorski sustav, odnosno ravnatelj šibenskog zatvora.

To je potvrdio i ravnatelj zatvora u Šibeniku Miljenko Tošić. U telefonskom razgovoru za Hinu kazao je kako slijedi stegovni postupak protiv Cote.

"Zbog bijega on će izgubiti privilegije koje je do sada uživao. Riječ je o privilegijama kao što su, primjerice, pravo na češće telefonske razgovore do izlazaka preko vikenda ili odlazaka kući. Budući da je Cota tek noćas priveden u zatvor, sljedećih dana ću s njim razgovarati i za nekoliko dana donijeti odluku o stegovnoj kazni", kazao je Tošić, dodajući kako će Cotina zatvorska kazna također biti produljena za 21 dana, koliko je bio u bijegu.

Duje Cota u šibenski je zatvor premješten 2001. godine, gdje je došao iz Lepoglave. Na 15-godišnju zatvorsku kaznu osuđen je zbog ubojstva poznanika kojega je na splitskom Marjanu s leđa zatukao kamenom u glavu.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene