Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tvrdio je da je žrtva prijevare

Uhićen lažni istražitelj koji je Karlovčanki ispraznio tekući račun

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Utvrđeno je da je prevarant u razdoblju od 29. studenog do 1. prosinca ove godine, zajedno s još jednim nepoznatim muškarcem, 64-godišnju Karlovčanku u više navrata nazivao telefonom, predstavljajući se kao istražitelji te joj ju uvjeravao da je u svojoj banci žrtva prijevare.

Zbog sumnje da je lakovjernu Karlovčanku oštetio za nekoliko desetaka tisuća kuna u istražnom zatvoru završio je 38-godišnji prevarant koji se novca domogao predstavljajući se kao istražitelj novčarskih institucija, doznaje se u policiji i tužiteljstvu.

Pročitajte i ovo Policija, ilustracija Drama na Črnomercu Lažno prijavio da je ispred trgovačkog centra postavljena bomba: Policija ga uhvatila Napad na svećenika u Sydneyju Istraga u tijeku Izbo biskupa zbog vjerskog ekstremizma, premijer hitno okuplja sigurnosne službe: "Mogu biti sretni što su živi..."

Policija je 38-godišnjaka pronašla i uhitila na području Slavonskog Broda i u utorak ga uz kaznenu prijavu za prijevaru predala pritvorskom nadzorniku. Istog je dana ispitan i u karlovačkom Općinskom državnom odvjetništvu, koje je za osumnjičenika zatražilo istražni zatvor. Sudac istrage prihvatio je prijedlog tužiteljstva i 38-godišnjaka 'pritvorio' zbog opasnosti od bijega, prikrivanja ili uništavanja dokaza i tragova, ometanja kaznenog postupka, ali i ponavljanja nedjela.

No, kako su branitelji osumnjičenog najavili žalbu konačnu odluku o istražnom zatvoru donijet će izvanraspravno vijeće karlovačkog Županijskog suda.

Tijekom kriminalističkog istraživanja utvrđeno je da je u razdoblju od 29. studenog do 1. prosinca ove godine, zajedno s još jednim nepoznatim muškarcem, 64-godišnju Karlovčanku u više navrata nazivao telefonom, predstavljajući se kao istražitelji te joj ju uvjeravao da je u svojoj banci žrtva prijevare.

Pijan vozio prometnim selom

Za ‘potrebe istrage’ ona im je podignula i predala nekoliko desetaka tisuća kuna i dala podatke o bankovnim karticama i PIN-ovima, a da je prevarena shvatila je tek kada je ustanovila da za predani novac nije dobila nikakvu potvrdu, izvjestila je policija.

Općinski državni odvjetnik Bruno Kolaković, rekao je da je 38-godišnjak u utorak saslušan zbog sumnje da je, s ciljem da sebi ili drugome pribavi protupravnu imovinsku korist, doveo žrtvu lažnim prikazivanjem činjenica u zabludu, a kako piše u zakonu, sud za to može izreći kaznu od šest mjeseci do pet godina trajanja. Ako je tako pribavljena znatna imovinska korist ili prouzročena znatna šteta, počinitelj se treba kazniti zatvorom od jedne do osam godina. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene