Obavijesti Video Pretražite Navigacija
uhićeni su

Drama na granici: Dva muškarca u dva automobila bez zaustavljanja ušla u Mađarsku pa bježala policiji

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prava drama odvila se ovoga vikenda na granici Hrvatske i Mađarske. Osječko-baranjska policija uhitila je 30-godišnjaka i 46-godišnjaka koji su vozilima, bez zaustavljanja, u subotu prošli međunarodni granični prijelaz s Mađarskom Duboševica-Udvar.

U subotu, 5. veljače u 17:27, na graničnom prijelazu Duboševica-Udvar, na izlazu iz Hrvatske dva osobna automobila hrvatskih registarskih oznaka su bez zaustavljanja nastavila vožnju te ušli u prostor Mađarske.

Brzom intervencijom mađarske granične policije, jedno vozilo je u blizini granice zaustavljeno te je uhićen 46-godišnji vozač, hrvatski državljanin, i nakon dovršene prekršajne obrade, predan hrvatskim policajcima.

Drugo vozilo bježeći ispred vozila mađarske policije, za nekoliko minuta se vratilo na granični prijelaz i bez zaustavljanja prošlo i velikom brzinom nastavilo vožnju u unutrašnjost Hrvatske, javila je policija koja je krenula u potjeru za odbjeglim vozilom.

Vozača (30),
također hrvatskog državljnina, zaustavili su i uhitili u mjestu Čeminac.

Pročitajte i ovo Informer: Karlo Ressler - 3 Čeka se finalna odluka Je li odzvonilo ljetnim gužvama na granici? Karlo Ressler o ulasku Hrvatske u Schengen: "Učinit ćemo sve da to bude u ovoj godini"

"Za sad se sumnja da je 30-godišnjak počinio kazneno djelo Krivotvorenje isprave te nadležnom državnom odvjetništvu podnosimo kaznenu prijavu.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna ugostio ga božinović Hojs: "Jamčim da Slovenija neće uvjetovati hrvatski ulazak u Schengen"

Također policijski službenici protiv 30-godišnjaka podnose Optužni prijedlog nadležnom Općinskom sudu zbog izbjegavanja granične kontrole i neposjedovanje potrebnih osobnih isprava za prelazak granice.

Nastavljamo kriminalističko istraživanje radi utvrđivanja svih činjenica vezanih za ovaj događaj", priopćila je policija.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene