Obavijesti Video Pretražite Navigacija
NAKON UHIĆENJA

Ubojicu djece nakon ispitivanja čekaju kaznena prijava, istraga i pritvor

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Otac ubojica troje djece Harald Kopitz, nakon uhićenja prespavao je u policiji, a tijekom dana očekuje ga nastavak ispitivanja u policiji, a potom i u državnom odvjetništvu.

Trostruki ubojica djece, austrijski državljanin Harald Kopitz tijekom današnjeg dana trebao bi biti ispitan o okolnostima monstruoznog čina. Iz Policijske uprave zagrebačke sinoć je potvrđeno da je  osumnjičeni pedeset šestogodišnjak u ponedjeljak oko 19:45 sati uhićen te priveden u službene prostorije policije na kriminalističko istraživanje koje je u tijeku. 

Kad policija obavi svoj dio posla, osumnjičenik će dalje biti prepraćen u Županijsko državno odvjetništvo, kako bi svoj iskaz dao i tužiteljima.

Nakon što ga ispitaju i u Državnom odvjetništvu protiv Kopitza će, temeljem policijske kaznene prijave, biti pokrenuta istraga za ubojstvo djece, a od suca istrage tužiteljstvo će zatražiti određivanje istražnog zatvora.

U ponedjeljak kasno poslije podne Austrijanac je otpušten iz KBC-a Sestre milosrdnice, gdje je bio smješten nesposredno nakon monstrouznog čina, kada je popio određenu količinu lijekova.

U policiji su nakon uhićenja rekli da je Kopitz raspravno sposoban te da će mu tijekom ispitivanja kao stranom državljaninu biti osiguran službeni prevoditelj.

Pročitajte i ovo Željko Cvrtila Strava na Mlinovima Smrt troje djece: Osumnjičeni otac već danas bi mogao iz bolnice. Doznajemo koja ga procedura dalje čeka

Kako ga sumnjiče za najteža kaznena djela već na ispitivanju u sjedištu krim policije u zagrebačkoj Heinzelovoj ulici Kopitzu će biti određen odvjetnik, ako se ne odluči sam angažirati branitelja.

Pedeset šestogodišnji Kopitz osumnjičen je da je u noći s petka na subotu u naselju Mlinovi u Zagrebu ubio svoje troje malodobne djece i potom pokušao samoubojstvo. U vrijeme zločina majka ubijene djece nije bila u Zagrebu, a djeca su vikend provodila s ocem.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene