Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Propust pravosuđa?

Priznao ubojstvo starice jer mu je na odjeći pronađena krv

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nedavno ubojstvo starice iz Rugvice kod Dugog sela, zagrebačka policija, čini se, uspješno je razriješila, uhitivši 38-godišnjeg Borisa Galinca, kojeg se sumnjiči da je počinio navedeni zločin.

Policija ga sumnjiči kako je 77-godišnju staricu u srijedu, oko 17 sati izudarao metalnom drškom metle te ju brutalno nakon toga ugušio jastukom. Sumnjiči ga se i da je ispremetao kuću te ukrao manju količinu novca, izvijestila je PU zagrebačka. Policija je do Galinca došla nakon što obavijesni razgovor s desetak osoba odmah nakon ubojstva nije dao rezultate, već kad su način provođenja tog zločina usporedili s ranije počinjenim sličnim zločinima.

Pročitajte i ovo Policija - 1 Statistika Tko je prosječni hrvatski kriminalac, koje je dobi i zbog čega završi iza rešetaka? Policija - 1 Policija na terenu Akcija USKOK-a: U tijeku uhićenja i pretresi na području Zagreba, oglasio se Božinović

Galinac je policiji, oko ubojstva za koje ga se sad tereti, prvo zanijekao da ima bilo kakve veze s tim, no kad ga je policija suočila s testiranom krvi na njegovoj odjeći, koja je pripadala ubijenoj starici, priznao je krivnju, navode iz policije.

>> Ubojstvo u Rugvici: Tijelo starice pronađeno u kući

Iza sebe već ima ubojstvo

Prema neslužbenim informacijama Galinac je još 1996. godine na sličan način ubio 90-godišnjeg starca iz Jastrebarskog, ubivši ga drvenim kolcem, za što je bio pravomoćno osuđen na 13 godina zatvora. Godine 2008. on je uvjetno pušten na slobodu, no tu priča tek postaje interesantna, jer ovo ubojstvo nije njegov prvi prekršaj, otkako se nalazi na uvjetnoj slobodi.

Prekršio uvjetnu slobodu i ostao na slobodi

Kako neslužbeno doznajemo po izlasku na uvjetnu slobodu, s rokom kušnje od dvije godine, u studenom mjesecu 2008. godine, Galinec je operirao po dugoselskom području, poznatiji po nadimku kao Dugoselski Crni Džek i pljačkao susjede u Rugvici pljačkao s dvojicom pomagača, upravo na biciklima, baš kao i izmišljeni lik iz poznate serije. Tad je 'pao' zbog dućana, kojeg je opljačkao čak četiri puta zaredom u četiri mjeseca, a u tom periodu, njegova banda ukupno je ukrala robe u vrijednosti od 23.500 kuna.

Prema neslužbenim informacijama policija je Galinca uredno uhitila i privela te čak i predložila postupak opoziva uvjetnog puštanja na slobodu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene