Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Određen mu istražni pritvor

U ZATVORU Palitelj splitskog HZZO-a napravio štetu od 200.000 kuna

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Muškaracu (40) koji je bacio molotovljeve koktele na zgradu HZZO-a u Splitu određen je istražni pritvor.

Nakon ispitivanja osumnjičenog 40-godišnjaka, Općinsko državno odvjetništvo u Splitu je sucu istrage Županijskog suda u Splitu podnijelo prijedlog za određivanje istražnog zatvora, zbog postojanja opasnosti da će ponoviti kazneno djelo. Istražni sudac prihvatio je taj prijedlog.

Pročitajte i ovo Požar u Kopenhagenu Vatrogasci na terenu VIDEO Požar zahvatio simbol Kopenhagena: "Ovo je katastrofa, izgorio je naš Notre-Dame" Ilustracija Broj žrtava mogao bi rasti VIDEO Eksplozija i golemi požar na naftnom terminalu: Poginulo osam osoba, 84 ozlijeđene

"Postoji osnovana sumnja da je osumnjičenik oko 12:10 sati 8. lipnja 2015. na području Splitsko-dalmatinske županije, ušao u službene prostorije Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje i nogom otvorio vrata ureda u kojima su se nalazili zaposlenici i stranke. Osnovano se sumnja da je, nezadovoljan odlukom liječničke komisije, upaljačem zapalio već pripremljene staklene boce napunjene sa zapaljivom materijom te ih tako zapaljene bacio u ured. Uslijed zapaljenja ureda, zaposlenici i stranke su u strahu za vlastite živote bježali kroz vrata i prozore čime je nastupila opasnost za njihove živote, a prouzročena je i materijalna šteta u iznosu od oko 200.000 kuna", stoji u prioćenju odvjetništva.

Palitelj splitskog HZZO-a pritvoren i prijavljen za općeopasnu radnju

Podsjetimo, mediji su objavili da je 40-godišnjak već poznat policiji i djelatnicima HZZO- a jer je u svibnju imao verbalni ispad na istom mjestu zbog čega mu je prekršajni sud izrekao zabranu približavanja tom uredu.

Isto tako muškarca se sumnjiči da je sa sobom donio 'gajbu' s ukupno 11 molotovljevih koktela.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene