Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"

Za austrijsko tržište

Zagreb: U 'laboratoriju' uzgajali marihuanu vrijednu gotovo milijun kuna

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U zajedničkoj akciji hrvatske i slovenske policije otkriven je laboratorij za uzgoj i preradu indijske konoplje u središtu Zagreba, a uz uhićenje trojice osumnjičenih dilera koji su drogu prodavali na austrijskom tržištu, zaplijenjen je 21 kilogram marihuane te više od 260 ilegalnih stabljika, doznaje se u policiji.

Vrijednost zaplijenje droge na hrvatskom bi tržištu dosegla cijenu od 300.000 kuna, a na austrijskom čak 800.000 kuna, izvijestili su u zagrebačkoj policiji. No, uračuna li se i moguća zarada od zaplijenjenih stabljika nezakonita dobit uhićenih preprodavača popela bi se i na dva milijuna kuna.

Pročitajte i ovo Klinički bolnički centar Split Puštena kući Djeca završila u bolnici nakon što su pojela perece: Sve istražuju policija i inspekcija Ilustracija Kaznena prijava Na aerodromu u Zadru uhvaćeno dvoje mladih Rusa: Policija odmah posumnjala da nešto nije u redu

Policijska je akcija počela u ponedjeljak ujutro na graničnom prijelazu Macelj - Gruškovje gdje su slovenski policajci kod 54-godišnjaka koji je autobusom putovao iz Zagreba u Beč pronašli 10 kilograma marihuane.

O otkriću su obavijestili zagrebačke kolege koje su istog dana uhitili 43-godišnjaka kod kojeg su našli manju količinu marihuane, no u njegovu automobilu bilo je još 4,5 kilograma te droge zapakirane u 14 paketa. Još 300 grama ilegalnog bilja pronađeno mu je u kući, gdje je zaplijenjeno 65.500 kuna i 3520 eura za koje sumnjaju da je zaradio prodajom marihuane.

Evo što se događa uslijed dugogodišnjeg pušenja marihuane

No, pravo je otkriće uslijedilo kada su doznali da je uhićeni 43-godišnjak u centru Zagreba od 46-godišnjaka unajmio kuću gdje je napravio laboratorij, u kojem je osim šest kilograma marihuane, 263 stabljike i 157 sadnica imao uređaj za vakumiranje te prvi u nas otkriven stroj za odvajanje konopljinih 'vrhova' od stabljike.

Navodno je 46-godišnji vlasnik kuće bio ilegalno spojen na strujnu mrežu, čime je 'elektru', uglavnom zbog lampi za uzgoj bilja, mjesečno zakidao za 30-ak tisuća kuna.

U policiji otkrivaju da je uhićeni trojac drogu odlučio prodavati u Austriji zbog osjetne razlike u cijeni, jer dok na hrvatskom tržištu kilogram marihuane stoji od 12.000 do 15.000 kuna, na austrijskom se kreće oko 5.000 eura, odnosno najmanje 2,5 puta više. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene