Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Antikorupcijska akcija 'Dubai'

Zbog sumnje na primanje mita i reketarenje uhićeni poreznici

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Policija je privela nekoliko osoba koje sumnjiči za primanje mita i tzv. 'reket'. Mediji javljaju da su uhićenja provedena u zagrebačkoj Poreznoj upravi, no glasnogovornica DORH-a takve informacije nije mogla potvrditi.

Prema pisanju medija zagrebačka policija privela je četvero djelatnika zagrebačke Porezne uprave, koje se sumnjiči za primanje mita i reketarenje poduzeća. Zagrebačke poreznike policija je nadzirala nekoliko tjedana. Akcija kodnog imena 'Dubai' kulminirala je, navodno, kada su sumnjivci primili 35 tisuća eura mita. Novčanice su bile prethodno označene.

Pročitajte i ovo Ilustracija Pokušao se izvući Sučevim rođacima nosio darove kao mito, pokušao utjecati i na svjedoka: USKOK podigao optužnicu Vjeko Luetić, doktor korupcije - 1 U pritvoru je Policijski doktor za mito uhićen zbog - primanja mita: "Porekao je počinjenje kaznenog djela"

Glasnogovornica Državnoga odvjetništva Republike Hrvatske Martina Mihodin potvrdila je za medije da je u tijeku akcija 'Dubai' te da je u sklopu nje policija privela nekoliko osoba, ali više informacija o uhićenima, kao ni o tome koliko je osoba uhićeno, nije željela otkriti.

Prema neslužbenim informacijama privedene se sumnjiči i za porezni reket. Nekim zagrebačkim tvrtkama, opraštali su, navodno, propuste u financijskom poslovanju. Zauzvrat su bili dobro nagrađeni. USKOK sumnja da su korumpirani poreznici, čak i poduzetnike koji su inače uredno podmirivali svoje porezne obveze, navodili na suradnju na obostarnu korist. Izračunali bi im manji porez, a razliku spremili u džep. Akcija je navodno počela nakon prijave jedne od žrtava iznude.

Mihodin je rekla da je akcija provedena u suradnji DORH-a , USKOK-a i Porezne uprave, ali da bi bilo preuranjeno davati bilo kakve druge informacije. Akcijom je koordinirao, takozvani Hrvatski FBI, koji je krenuo s radom u listopadu prošle godine.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene