Obavijesti Video Pretražite Navigacija

U sudaru vlaka i kamiona poginuo strojovođa

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U teškoj prometnoj nesreći koja se dogodila jutros oko osam i trideset na pružnom prijelazu Demerje između Hrvatskog Leskovca i Horvata poginuli su vozač kamiona i strojovođa.

HŽ holding kasno popodne je priopćio
kako se i dalje intenzivno radi na otklanjanju posljedica prometne nesreće, koja se dogodila jutros u 8,22 sata na željezničko-cestovnom prijelazu u Demerju, na karlovačkoj pruzi, između Hrvatskog Leskovca i Horvata.

Pročitajte i ovo Spašavanje posjetitelja iz žičare u Turskoj Ozlijeđeno deset osoba VIDEO Strašna nesreća na žičari u Turskoj: Jedna osoba poginula, još traje evakuacija zaglavljenih u kabinama Dvojica muškaraca poginula u slijetanju quadom u rijeku Bednju - 3 Tragedija Varaždinske Toplice nakon pogibije bratića zavijene u crno: "Alen je iza sebe ostavio zaručnicu, a Goran je živio s majkom"

Oko 15,30 sati na tračnice je dignuta lokomotiva koja je u sudaru s kamionom iskliznula s kolosijeka i odvezena je u kolodvor Hrvatski Leskovac. 

Odmah potom počela je sanacija oštećene pruge u dužini oko 350 metara.

U međuvremenu je napravljeno i prvo službeno izvješće direktora Kontrole prometne sigurnosti HŽ-Holdinga, u kojem je potvrđeno da je svjetlosno-zvučna signalizacija za vrijeme prolaska vlaka ispravno funkcionirala i pokazivala zabranjen prolaz preko željezničko-cestovnoga prijelaza Demerje.

Također u izvješću HŽ-a je potvrđeno da su u sudaru kamiona i vlaka poginule dvije osobe, vozač kamiona i strojovođa te je izvješćeno da je ozlijeđena kondukterka vlaka D.P. iz regionalne Jedinice Putničkoga prijevoza u Rijeci, domicil Ogulin, koja je prevezena u bolnicu.

U sudaru je oštećeno 350 metara pruge i lokomotiva, te prvi putnički vagon do lokomotive kao i stup svjetlosno-zvučne signalizacije.

Odlukom direktora Kontrole prometne sigurnosti, imenovano je i Povjerenstvo za najteže izvanredne događaje, koje je odmah počelo utvrđivati sve okolnosti nesreće.

Željeznička pruga i dalje je zatvorena za promet. U prekidu je sav teretni promet prema Rijeci i Dalmaciji, a putnički se odvija otežano.

Putnici lokalnih vlakova i dalje se prevoze autobusima između
kolodvora Hrvatski Leskovac i kolodvora Zdenčina i obratno, a putnici IC, ICN i brzih vlakova prema Rijeci i Splitu i obratno, prevoze se autobusima na relaciji Zagreb - Karlovac i obratno.

Zbog ovakve organizacije prometa vlakovi od Splita i Rijeke u dolasku u Zagreb kasne između pola sata i sat vremena, a kasne i vlakovi na odredišta u Karlovac, Moravice, Rijeku i Split zbog prijevoza putnika autobusima na gore spomenutim dionicama.

HŽ očekuje da će sanacija pruge trajati do večernjih sati, te
najavljuje da će pravodobno izvijestiti o normalizaciji prometa.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene