Obavijesti Video Pretražite Navigacija
U centru grada

DRAMA U VINKOVCIMA Pronađen aktiviran eksploziv u dvorištu zgrade

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Veća količina eksploziva, navodno oko 3,8 kilograma, pronađena je u ponedjeljak ujutro u torbi u dvorištu zgrade u središtu Vinkovaca, a neslužbeno se doznaje da je eksploziv bio aktiviran, ali da se sporogoreći štapin ugasio.

Doznaje se kako je eksploziv s 50 centimetara sporogorećeg štapina ujutro na raskrižju Zvonimirove i Ulice hrvatskih žrtava, uz pješačku zonu, pronašao jedan od korisnika objekta koji zajednički dijele dva odvjetnička ureda, kafić, privatna tvrtka i jedna zaštićena stanarka.

Pročitajte i ovo Eksplozija u Dubravi - 7 očevid u tijeku Snažna eksplozija u Zagrebu: Oštećeni kuća i automobili, policija sumnja na eksplozivnu napravu Ilustracija Uhićen je Drama na aerodromu: Pokušao unijeti eksplozivnu napravu u avion, a onda se oglasio alarm

Josipdol: Dvojica pirotehničara teško ozlijeđena tijekom razminiravanja

Prema neslužbenim informacijama, eksploziv je u crnoj torbi bio aktiviran, ali je sporogoreći štapin izgorio prije detonacije.

U tijeku je policijski očevid.

Eksploziv pronađen u središtu Vinkovaca vještače stručnjaci iz Zagreba

Eksploziv koji je u ponedjeljak ujutro pronađen u središtu Vinkovaca vještačit će stručnjaci iz Zagreba, kako bi utvrdili o kakvoj je esplozivnoj napravi riječ, doznaje se u vukovarsko-srijemskoj policiji.

Policijski glasnogovornik Domagoj Džigumović potvrdio je da su nakon dojave, oko 8,45 sati, djelatnici protueksplozivne zaštite vukovarsko-srijemske policije u torbi pronađenoj u dvorištu stambeno-poslovnog objekta, na križanju Zvonimirove ulice i Ulice hrvatskih žrtava u središtu Vinkovaca, otkrili eksplozivnu napravu.

"Očevidom je utvrđeno da se u pronađenoj torbi sa sumnjivim sadržajem nalazi eksploziv, a o kakvoj vrsti eksploziva je riječ utvrdit će se istragom“, rekao je Džigumović potvrdivši i dolazak vještaka iz Zagreba.

Prema glasnogovornikovim riječima niti u jednom trenutku nije bilo opasnosti po građane i imovinu, a "građani i njihovi gosti koji će dolaziti pratiti Vinkovačke jeseni trebaju znati da dolaze u potpuno siguran grad".

Prema neslužbenim informacijama, međutim, u dvorištu prizemne stambeno-poslovne zgrade u kojoj su uz jednu zaštićenu najmoprimku, smještena i dva odvjetnička ureda, privatna tvrtka i kafić, jedan od odvjetnika pronašao je torbu s navodno 3,8 kilograma eksploziva i sporogorućim štapinom te o svemu dojavio policiji.

Objekt je ubrzo evakuiran, a prema prvim informacijama eksploziv je bio aktiviran, ali da se sporogoreći štapin ugasio.(Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene