Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pošast koja traje

U Splitu zapaljeno desetak kontejnera za smeće

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Inače, pošast paljenja kontejnera u Splitu traje već dulje vrijeme i godišnje ih se spali nekoliko stotina. Ponekad od vatre mogu stradati i oštetiti se i automobili parkirani pored njih.

Splitski su vatrogasci od subote popodne i tijekom noći imali deset vatrogasnih intervencija gaseći kontejnere za smeća u različitim dijelovima grada, te jednu u stanu gdje je gorio lonac na štednjaku, doznaje se u nedjelju u Javnoj vatrogasnoj postrojbi Grada Splita.

Pročitajte i ovo Vatrogasci, Ilustracija U tijeku intervencija Požar u stanu u Zagrebu: Vatrogasci na terenu Ilustracija, požar Očevid u tijeku Tužan Uskrs u Slavoniji: U požaru obiteljske kuće smrtno stradala jedna osoba

Prvi od kontejnera gorio je u gradskom predjelu Brodarica u subotu oko 16 sati, a sat vremena kasnije u istoj četvrti u ulici Hrvatske mornarice zapaljeno je još pet kontejnera za smeće.

Vatrogasci su sinoć i po treći put intervenirali na Brodarici gdje je netko zapalio dva kontejnera u Terzićevoj ulici kod prodajnog centra Joker.

Sinoć oko 20,30 sati gorio je i kontejner u središtu Splita kod Biskupove palače, pola sata prije ponoći vatrogasci su pozvani na intervenciju zbog požara čempresa u blizini ambulante u četvrti Sučidar, te oko 1 sat u Zrinsko Frankopansku ulica gdje je kod Tehničke škole gorio - kontejner!

U noći oko 1,40 sati splitski su vatrogasci ponovno izašli na intervenciju u Vijugastoj ulici gdje se u stanu zapalio - lonac na štednjaku. Posljednja intervencija bila je jutros u 5,10 sati kada su pomagali da se u Smiljanićevoj ulici otključa garaža HVIDR-e.

Inače, pošast paljenja kontejnera u Splitu traje već dulje vrijeme i godišnje ih se spali nekoliko stotina. Ponekad od vatre mogu stradati i oštetiti se i automobili parkirani pored njih.

Kontejneri se najčešće pale za vrijeme nogometnih utakmica u gradu i tijekom blagdana te vikendima. Pale se u kasnim noćnim satima, a nekad i danju, na različite načine, otvorenim plamenom na papir u kontejneru, bacanjem petardi ili bengalki. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene