Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prijeti im zatvor

Podignuta optužnica: Vidjeli divlju svinju kako pliva u moru, vezali je za brod i ubili. Na obali je oderali i meso podijelili

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Općinsko državno odvjetništvo u Splitu podignulo je optužnicu protiv 34-godišnjaka i 67-godišnjaka zbog ubijanja životinje.

Njih su dvojica 22. srpnja u jutarnjim satima, dok su plovili u akvatoriju jednog srednjodalmatinskog otoka, vidjeli divlju svinju kako pliva. Tereti ih se da su životinji vezali omču oko vrata i privezali je za brod.

Pročitajte i ovo Prometna nesreća na Jadranskoj magistrali Obavljen očevid FOTO Teška prometna nesreća na Jadranskoj magistrali, policija traži svjedoke Ilustracija Traže se očevici Tragična prometna nesreća između Trogira i Splita: Od posljedica sudara automobila i motocikla jedna osoba preminula

Dolaskom na obalu, divljoj svinji koja je u međuvremenu uginula pustili su krv, oderali je i razdijelili meso. Time su stekli korist od oko 2800 kuna.

Utvrdi li im se krivica za kazneno djelo ubijanja ili mučenja životinja, Kazneni zakon predviđa kaznu zatvora u trajanju do dvije godine.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene