Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dvije djevojke su poginule

S ceste sletio automobil u kojem je bilo osmero mladih

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Stravična prometna nesreća uzela je dva mlada života.

Dvije maloljetne djevojke, 16-godišnjakinja iz Fažane i 17-godišnjakinja iz Valbandona poginule su u teškoj prometnoj nesreći u nedjelju, pet minuta iza ponoći na županijskoj cesti Pula-Fažana, dok je četvero teže, a dvoje lakše ozlijeđeno, izvijestila je Policijska uprava istarska.

Pročitajte i ovo Sprovod 32-godišnje majke koja je poginula u prometnoj nesreći u Kaštel-Sućurcu Kaštel-Sućurac Stotine ljudi oprostilo se od mlade majke koja je poginula u strašnoj prometnoj nesreći: "Iza nje ostaje praznina" Vinko Hrabar spasio dijete iz gorućeg automobila Spasili djete iz plamena Pronađen i drugi heroj, njegovo prezime sve govori: "Vidio sam žensku ruku okrenutu prema djetetu..."

Prema podacima policije, nesreća se dogodila kada je 18-godišnja vozačica s područja Marčane, vozeći osobni automobil "Citroen xsara", pulske registracije iz smjera Fažane prema Puli, u zavoju zbog neprilagođene brzine izgubila nadzor nad vozilom i prešla na suprotnu kolničku traku.

Vozilo je sletjelo izvan kolnika i udarilo u stablo. Od siline udarca, automobil se odbio i zarotirao te se zaustavio većim dijelom na kolniku. U vozilu se u trenutku nesreće nalazilo osam osoba, šest djevojaka i dva mladića.

Na mjestu nesreće smrtno su stradale dvije maloljetne djevojke dok su tri maloljetnice - od 16 i 17 godina i 15-godišnji dječak teško ozlijeđeni i zadržani su u pulskoj Općoj bolnici Pula, dok su 18-godišnja vozačica i 17-godišnji mladić prošli s lakšim tjelesnim ozljedama, navela je policija.

Prema podacima policije, mlada vozačica iz Marčane je u trenutku nesreće imala 0,26 promila alkohola u krvi.

Očevid nesreće obavili su djelatnici PU istarske i zamjenica općinskog državnog odvjetnika Kristina Baćac. Tijela poginulih djevojaka prevezena su na Odjel patologije Opće bolnice Pula radi obavljanja obdukcije.

Protiv 18-godišnje vozačice bit će podnesena kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu radi izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu.

Za za vrijeme trajanja očevida, cesta Fažana-Pula bila je zatvorena za sav promet do 3,30 sati.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene