Obavijesti Video Pretražite Navigacija

U požaru poginuo 14-godišnjak

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U požaru drvarnice u karlovačkoj gradskoj četvrti Gaza sinoć je smrtno stradao 14-godišnji dječak S.S., izvijestila je karlovačka Policijska uprava.

Robert Hranilović, zapovjednik karlovačke Javne vatrogasne postaje, koja se također nalazi na Gazi, kazao je da su vatrogasci nakon dojave o požaru drvarnice u Ulici Pere Filipca u 19,10 sati odmah izašli na intervenciju, te da su požar ugasili već u 19,17 sati.

Pročitajte i ovo Prometna nesreća na A3 prometne kod Nove Gradiške Policija objavila kako je došlo do kaosa na A3: U devet nesreća sudjelovala čak 22 vozila Slika nije dostupna Očevid u tijeku Tragedija u Osijeku: Vlak udario u automobil, vozač poginuo na licu mjesta

'Kada smo mi došli dječak je već bio izvan drvarnice, a ne u vatri, jer su ga navodno izvukli vršnjaci, ali spasa mu više nije bilo', izjavio je Hranilović.

Na požarište su izašli policijska ekipa za očevid i kriminalisti, istražna sutkinja Jasminka Jerinić Mušnjak, zamjenik Županijskog državnog odvjetništva te protupožarni inspektor. Očevid je u tijeku.

Još se utvrđuje uzrok požara

Dječakova baka kazala je da je on dane u tjednu provodio u Domu, a vikende kod kuće. Uzrok požara još se utvrđuje, a policija je izvijestila da će se kroz današnji nastavak očevida koji je jučer prekinut 'utvrditi točan uzrok nastanka požara i stradavanja dječaka'.

Istražna sutkinja Jasminka Jerinić Mušnjak naložila je da se nad tijelom obavi obdukcija radi utvrđivanja točnog uzroka i vremena smrti, te da se na očevid pozove i vještak Centra za kriminalistička vještačenja 'Ivan Vučetić' iz Zagreba.

Vještak je danas na mjestu događaja kazao da će informacije o njegovom nalazu biti dostupne javnosti samo preko glasnogovorničke službe MUP-a.

Nesertni dječak bio je u tretmanu karlovačkog Doma za odgoj i obrazovanje djece i mladeži koja imaju probleme u ponašanju. Većina njih toliko su uznemireni da su sa osobljem Doma jutros posjetili njegove roditelje i braću, kazala je ravnateljica Doma Mirjana Cvitak

Prema njezinim saznanjima S.S. je otišao u drvarnicu krišom popušiti cigaretu, a budući da su tamo bile i lakozapaljive tvari pušenje je preraslo u tragediju.

Očevici kažu da se zaključao u drvarnicu te mu prijatelji koji su čuli zapomaganje nisu mogli na vrijeme priskočiti u pomoć. 

Dječakova baka Eva Grginčić kazala je da je on dane u tjednu provodio u Domu, a vikende kod kuće. Kaže da je jučer požar uočila majka kada se vraćala iz prodavaonice, nakon čega je otac provalio u drvarnicu, ali prekasno da spasi sina.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene