Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Preko 300 ispitanih

Za Antonijom sutra kreće najveća potraga u novijoj povijesti GSS-a

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Potraga za nestalom Antonijom Bilić ušla je u 11. dan. U potragu se uključio i helikopter, a ispitano je preko 300 osoba.

Sutra će krenuti najopsežnija potraga za nestalom osobom u novijoj povijesti GSS-a. Iz te službe su nam rekli kako će u akciji, koja će krenuti od 7 sati ujutro i počet će od kuće obitelji nestale Antonije Bilić u selu Kričke, sudjelovati dosad neviđen broj ljudi.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Predsjednik sindikata vozača: 'Poznajem tog vozača, imao je financijskih problema' Slika nije dostupna Slučaj nestanka Antonije Bilić Policija pronašla veliki broj tragova, čeka se nalaz vještaka

U akciju će se uključiti službe GSS-a iz čitave Hrvatske, policijske snage, psi tragači te čak i svi civili koji se odazovu pozivima, koje čitav dan emitiraju lokalni mediji. GSS je najavio i uključenje svojeg helikoptera u potragu za nestalom Antonijom.

Na području ove policijske uprave u sklopu intenzivne potrage za nestalom maloljetnicom Antoniom Bilić, danas tijekom dana će se pretraživati područje Drniša, a u pretrazi će, osim policijskih službenika biti uključen i policijski helikopter. Osim na navedenom području, pretraga terena će se obavljati i na području Gospića i Zadra, izvijestila je PU šibensko-kninska.

Kontinuirano, kako u ovoj Policijskoj upravi, tako i u svim drugim Policijskim upravama i nadalje su u tijeku provjere za osobe koje, prema stalnim dojavama građana i policijskih službenika iz cijele Republike Hrvatske, fizički sliče foto-robotu. Do sada je poimenice provjereno preko 300 takvih osoba i za sada nitko od njih nije doveden u direktnu vezu s nestankom maloljetne Antonije Bilić, priopćila je policija.

Osim toga, pregledavaju i analiziraju se zapisi s nadzornih kamera na autoputu, graničnim prijelazima, benzinskim pumpama, parkiralištima i slično, a do sada pregledani materijali se detaljno i analitički obrađuju. Također se vrši i provjera podataka u svim prijevozničkim tvrtkama, koje koriste teretna vozila slična traženom teretnom vozilu.

'Svi pribavljeni podaci i informacije se kontinuirano kriminalističko-analitički istražuju, kroz analizu podataka pribavljenih operativnim radom na terenu i svih pristiglih dojava građana', stoji u priopćenju policije.

Niti jedna dojava se još nije pokazala onom pravom

Iako se u medijima pojavljuju priče o dojavama očevidaca, koji tvrde da su upravo oni vidjeli muškarca s fotorobota, policija ističe, kako se sve dojave provjeravaju i da se niti jedna dosad nije posebno istaknula u moru od preko 300 provjera.

Dosad se pisalo kako je jedna djevojka dojavila da ju je navodno isti vozač pokušao nagovoriti da uđe u njegov kamion 35 kilometara prije mjesta na kojem je pokupio nestalu Antoniju. Pisalo se i o vozaču kamiona iz Ogulina, koji je ispitan od strane policije, ali se ispostavilo da on nema veze s događajem, jer je imao provjeren alibi.

'To su dojave kao i sve druge. One se provjeravaju, ali nisu ništa značajnije od mnoštva drugih koje smo zaprimili', objašnjava Marica Kosor, glasnogovornica Pu šibensko-kninske.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene