Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pao s 50 metara

Detalji tragedije u Nacionalnom parku Paklenica: Zbog kobne greške stradao 16-godišnji penjač

Nacionalni park Paklenica, ilustracija
Nacionalni park Paklenica, ilustracija Foto: Ivana Nobilo / CROPIX
U Nacionalnom parku Paklenica smrtno je stradao 16-godišnji slovenski penjač.

U Nacionalnom parku Paklenica je jučer u 15:28 sati, na stijeni Anića kuk, smrtno stradao 16-godišnji slovenski penjač koji se spuštao u društvu tri penjača.

Mladi je penjač u jednom trenutku skinuo zaštitne pojaseve da bi uzeo ruksak koji je zaboravio te je izgubio ravnotežu, pao s visine od oko 50 metara i na mjestu mrtav, izvijestio je Zadarski.hr. Tijelo je prebačeno u Zadar gdje će se izvršiti obdukcija, a obaviješteni su i roditelji mladog penjača.

"Preko Županijskog centra 112, na dežurni telefon HGSS stanice Zadar stigla je dojava o nesreći penjača u smjeru Kamasutra u Anića kuku u Nacionalnom parku Paklenica. Na mjesto nesreće nedugo po pozivu dolaze dva člana HGSS-a koji su se zatekli u blizini i utvrđuju da je došlo do pada osobe s velike visine i da ozlijeđeni penjač ne daje znakove života", objavili su iz HGSS-a Zadar.

Pročitajte i ovo Sandra Benčić i Tomislav Tomašević na predstavljanju programa Možemo! - 1 Pripreme za izbore Možemo! predstavio predizborni program: "Neće biti privilegiranih naspram građana drugog reda"

"Usporedno s tim pokrenuta je akcija izvlačenja tijela unesrećene osobe mlađeg stranog državljanina. U akciji je sudjelovalo 13 pripadnika HGSS-a iz sedam stanica. Unesrećeni je predan mrtvozorniku i policijskim službenicima u 18.30 sati u kanjonu Velike Paklenice", dodaju iz HGSS-a, iz kojeg su također izrazili sućut obitelji i prijateljima tragično preminulog penjača.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene