Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zabrana ulaska i boravka u RH

U nezakonitom ulazu u RH uhićeno 11 državljana Pakistana i Afganistana

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U nezakonitom prijelazu državne granice, službenici vukovarsko-srijemske policije sinoć, noćas i rano jutros spriječili su ukupno 11 državljana Pakistana i Afganistana.

Rano jutros, u pet sati i sinoć u 22,45 sati, južno od željezničke pruge u Tovarniku, zatečena su i uhićena ukupno četiri državljana Pakistana, za koje je utvrđeno da su nezakonito prešli srbijansko-hrvatsku državnu granicu.

Noćas, u 1,30 sati, na međunarodnom željezničkom prijelazu Tovarnik, u vlaku koji prometuje na relaciji Beograd-Zagreb, policijski su službenici, pregledom skrovitih mjesta u vlaku, zatekli i uhitili dva državljanina Pakistana i pet državljana Afganistana.

Svi su uhićeni i protiv njih je donijeto rješenje o protjerivanju iz RH te određena zabrana ulaska i boravka u RH, a pokrenut je i postupak njihovog vraćanja u Republiku Srbiju, iz koje su nezakonito ušli u Hrvatsku.

Prema podatcima Policijske uprave vukovarsko-srijemske, u prvih šest mjeseci ove godine u nezakonitu prijelazu državne granice službenici te policijske uprave zatekli su i spriječili 484 strana državljana, a u istome razdoblju prošle godine 63, što je povećanje od čak 668 posto. (HIna)

Pročitajte i ovo Granični prijelaz Svilaj Pokušali ilegalno ući u Hrvatsku Policajci pretraživali kamion, a onda se oglasio uređaj za otkucaje srca: Objavljeni detalji akcije Ilustracija Klimatske promjene Katastrofa: Gromovi i poplave ubili više od 100 ljudi, proglašeno izvanredno stanje

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene