Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Novi obračun u podzemlju: U narodnjačkom klubu ubijen Tvrtko Tomičić

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U pucnjavi u narodnjačkom klubu Diogeneš jutros oko četiri sata u Zagrebu, ubijen je Tvrtko Tomičić, poznat iz procesa tzv. zločinačkoj organizaciji.

Tvrtko Tomičić, jedan od optuženika na suđenju tzv. zločinačkoj organizaciji ubijen je u narodnjačkom klubu  u zagrebačkom naselju Gajnice, a za njegovo ubojstvo osumnjičen je 31-godišnji Miroslav Jeleč, koji je uhićen, doznaje se u zagrebačkoj policiji i od istražnog suca.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Od godinu i pol do 14 godina zatvora Banda Tvrtka Tomičića dobila rigorozne kazne Slika nije dostupna Nasmijani na -5 Škorinom akcijom za KBC Osijek prikupljeno tri milijuna kuna

Tomičić je, kako se neslužbeno doznaje, ubijen s više hitaca iz automatske puške 'kalašnjikov', koja je pronađena u blizini kluba.

Osumnjičeni za ubojstvo uhićen je nedaleko od mjesta zločina, nakon što je zaustavio jednog građanina, zaprijetio mu i pobjegao s njegovim automobilom.

Malo nakon toga zaustavio je automobil, pušku odbacio u grmlje i nastavio bježati trčeći. Ubrzo ga je uhvatila policija.

Istražni sudac zagrebačkog Županijskog suda Mirko Klinžić potvrdio je da je za ubojstvo osumnjičen 31-godišnji Miroslav Jeleč. Nije objavljeno kako je do ubojstva došlo i koji je motiv ovog zločina.

Neslužbeno se doznaje, kako je iz kalašnjikova ispucano 30-ak metaka, međutim ne zna se još koliko ih je završilo u Tomičićevom tijelu. 

Svi očevici zadržani su na saslušanju. Prema prvim informacijama pijani Tomičić je u klubu maltretirao goste, pa tako i Jeleča, koji ga je potom u klubu ustrijelio. Još nije poznato kako je Jeleč u klub unio automatsko oružje i kada. 

Tvrtko Tomičić je zajedno s Nikicom Jelavićem i još nekoliko osoba bio optužen za udruživanje u tzv. zločinačku organizaciju.

U tom postupku svi su oslobođeni te optužbe, a Tomičić je osuđen na tri godine zatvora zbog pokušaja ubojstva Željka Šobota.

U rubrike crnih kronika dospio je i 1995. zbog pokušaja ubojstva Ivice Črtalića, a njemački i nizozemski Interpol tražili su ga zbog zloporabe droga, odnosno sumnje za ubojstvo.

Povezivalo ga se i s izgredom u jarunskom klubu 2006. kad je ozlijeđen Goran Zorić. Prema pisanju tiska, Zorić je tukao Tomičića koji je ležao na podu pa je Tomičić u ležećem položaju ispalio prema Zoriću nekoliko hitaca pogodivši ga u obje noge.

Tomičić je bio osumnjičen i za pokušaj iznude 15.000 eura od jednog 48-godišnjaka, a 2004. zatečen je u kokainskoj seansi u Zaprešiću. Bio je naoružan, a s njim su u stanu bila još četvorica muškaraca i dvije djevojke.

Tomičićev ubojica ima podeblji policijski dosje; motiv ubojstva nepoznat

Tvrtka Tomičića, jednog od optuženika iz tzv. zločinačke organizacije noćas je s više hitaca iz automatske puške u narodnjačkom klubu u zagrebačkim Gajnicama ubio 31-godišnji Miroslav Jeleč, od ranije poznat po 50-ak kaznenih djela.

Motiv ubojstva još nije utvrđen, no od izvora bliskog policiji doznaje se da su se ubojica i žrtva poznavali, no za sada se ne zna u kakvim su bili odnosima i jesu li imali neraščišćenih računa.

Riječ je o osobi evidentiranoj zbog 50-ak kaznenih djela, od razbojstava, teških krađa, dovođenja u opasnost, nanošenja teških tjelesnih ozljeda i zlouporaba droga.

Policija je izvijestila da je ubojica oko 3,45 sati ušao u narodnjački klub Diogeneš, prišao 47-godišnjem Tomičiću, koji je bio u društvu prijatelja, i u njega ispalio više hitaca iz automatske puške.

Ubojica se potom dao u bijeg, a konobarica kluba, u kojem je bilo 60-ak gostiju, pozvala je policiju. Zločinac je ispred kluba zaustavio vozača osobnog automobila "alfa romeo" i natjerao ga da izađe iz vozila kojim je pobjegao na Samoborsku cestu. No, ubrzo ga je sustigla policija te mu je prepriječila put. Jeleč je zatim pobjegao iz automobila, odbacio torbu s oružjem i sakrio se u grmlje, no uskoro je otkriven, uhvaćen i odveden na kriminalističku obradu.

Osim za ubojstvo, osumnjičeni će biti prijavljen i zbog razbojstva nad vozačem "alfe".

Tomičić je policiji bio poznat za desetak kaznenih djela, uključujući pokušaj ubojstva, razbojstvo, iznudu i nasilničko ponašanje.

Jedan je od optuženika iz tzv. zločinačke organizacije koju je navodno vodio Nikica Jelavić. No, cijela skupina je oslobođena optužbe za udruživanje, a Tomičić je osuđen na tri godine zatvora zbog pokušaja ubojstva Željka Šobota 1996. Kako je kaznu već odslužio u pritvoru, nakon presude je pušten na slobodu.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene