Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Uplašio se automobila

U Kaštelima pregažen vuk

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Jutros poslije tri sata vozač osobnog automobila pregazio je na jadranskoj magistrali (D8) u Kaštel Štafiliću vuka, a kako se doznaje od ravnatelja splitske Veterinarske stanice Perina Radovana, strvinu su preuzeli veterinari kako bi utvrdili je li vuk bio bijesan.

Policija je potvrdila da vozač osobnog automobila nije ozlijeđen iako je automobil koji je udario vuka dok je prelazio cestu znatno oštetećen. S vozačem je obavljen razgovor kako bi se utvrdile pojedinosti toga nesvakidašnjeg događaja. Kako je rekao Perino Radovan, vuk se uplašio automobila koji su prolazili magistralom, a nesreća se dogodila na otvorenom prostoru prema Kozjaku pa se može pretpostaviti da je blizina planine bila glavni krivac za njegovo 'spuštanje' među ljude.

Pročitajte i ovo Vuk u Benkovcu Nevjerojatne scene Mariju i njezino stado ovaca napao vuk, branila se samo štapom: "Ostavi se majku ti kud si doša!" Ilustracija Pronašli ga planinari Misteriozni čovjek vuk snimljen u šumi: "U ruci je držao koplje, bio je jako prljav i nije skidao pogled s nas"

Stanovnici u strahu

Stanovnici nisu u strahu i to doživljavaju kao nesvakidašnji događaj, istaknuo je Perino Radovan. Dodao je da će strvinu, pošto se u Splitu obavi pretraga na bjesnoću, poslati na Veterinarski fakultet u Zagreb, gdje će je izmjeriti i detaljnije obraditi. To je uobičajena procedura, doznajemo u Veterinarskoj stanici u Splitu. U Hrvatskoj su vukovi posljednjih 14 godina zaštićena vrsta. U zemlji ih živi oko 150, a kazna za njihovo ubijanje je 40.000 kuna.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene