Obavijesti Video Pretražite Navigacija

U istražnom postupku za ubojstvo svećenika Rafaja saslušano pet svjedoka

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U istražnom postupku za ubojstvo svećenika Josipa Rafaja do sada je saslušano pet svjedoka, a na ročište u četvrtak pozvana su još dva svjedoka.

Okrivljeniku za to ubojstvo Srećku Uzelcu tridesetodnevni pritvor istječe 7. svibnja, do kada će Izvanraspravno vijeće Županijskog suda u Karlovcu odlučiti o produljenju pritvora ili o puštanju okrivljenika da se brani sa slobode, doznaje se danas od glasnogovornice Županijskog suda Alenke Laptalo.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Suđenje za ubojstvo svećenika: Uzelac plakao i povraćao te kaže da nije kriv Slika nije dostupna Imućni svećenik pronađen mrtav u župnom uredu, sumnja se na ubojstvo

Branitelj okrivljenog odvjetnik Boris Grgurić kaže kako ne očekuje da će uskoro biti podignuta optužnica.

"Unatoč tomu što je moj branjenik priznao ubojstvo, i u istražnom postupku treba dokazati osnovanost sumnje da bi se podignula optužnica i onda u dokaznom postupku na sudu dokazivati krivnju. U konkretnu slučaju pištolj za kojim je policija intenzivno tragala nije pronađen na mjestu za koje je Uzelac kazao da ga je kao 'sredstvo počinjenja ubojstva odbacio'. Još se čeka i nalaz barutnih čestica, neki toksikološki nalazi te analiza DNA mojeg branjenika, pa je upitno još puno toga", kazao je Grgurić.

Uzelac je osumnjičen da je 15. ožujka između 22,20 i 22,50 sati u dnevnom boravku župnog dvora u Generalskom Stolu, u nakani da liši života svećenika Josipa Rafaja, ispalio u njega tri hitca iz pištolja marke "crvena zastava". Dva su ga metka pogodila i nanijela mu ozljede (strijelna rana trbuha, lijeve podlaktice i glave s ozljedom mozga) od kojih je Rafaj na mjestu preminuo.

Dosadašnji tridesetodnevni pritvor Uzelcu je određen po Zakonu o kaznenom postupku zbog "opasnosti od bijega i utjecaja na svjedoke, a kako je riječ o kaznenom djelu ubojstva, ocijenjeno je da je zadržavanje prijeko potrebno i zbog osobito teških okolnosti djela".

U policijskoj kaznenoj prijavi kao motiv ubojstva navedena je ljubomora.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene