Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Udaljenost manja od 300 metara od obale

U istarskim vodama nedopušteno glisiralo 17 plovila

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U istarskim vodama prošli je vikend pomorska policija zaustavila 17 plovila koji su nedopušteno glisirali na udaljenosti manjoj od 300 metara od obale, a u prekršajima je uhvaćeno ukupno 20 osoba, od kojih je 19 stranaca

Pomorska policija provela je akciju 'Sigurnost na moru' tijekom koje je kontrolirala 31 plovilo te utvrdila 22 prekršaja za koje je prijavljeno osam nizozemskih, pet njemačkih, tri austrijska, dva slovenska te po jedan talijanski i hrvatski državljanin.
Osim 17 slučajeva nedopuštena glisiranja utvrđeno je da dvije osobe nisu imale vinjete za plovila, a dvije nisu imale isprave plovila kod sebe.

Hrvatski državljanin uhvaćen je, pak, kako u Medulinskom zaljevu diže parangale pa je prijavljen zbog kršenja zakona o morskom ribarstvu. Utvrđeno je, naime, da je imao tri parangala s ukupno 150 udica, a pravilnik o športskom i rekreacijskom ribolovu na moru dopušta jedan ili više parangala s ukupno do 100 udica, uz posjedovanje posebne dozvole za ribolov dubinskim parangalom. Svim prekršiteljima zakona izdani su prekršajni nalozi s određenim novčanim kaznama, kažu u policiji. (HIna)

 

Pročitajte i ovo Nadzorni odbor Centra za gospodarenje otpadom Kaštijun podnio ostavku Totalni kolaps sustava Masovna ostavka u Centru za gospodarenje otpadom: "Istrijani mogu očekivati smrad ako se situacija ne shvati ozbiljno" tuča Tuča i grmljavina VIDEO/FOTO Veliko nevrijeme u središnjoj Istri: Tuča i munje iznenadile stanovnike

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene