Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vandalizam u Splitu

U Islamskoj zajednici ispisan uvredljiv grafit, razbijen izlog dućana...

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Splitska Islamska vjerska zajednica bila je noćas meta vandalskog napada prilikom kojeg je provaljeno u njihove prostorije gdje je ispisan uvredljivi grafit, potvrdila je splitska policija.

Načelnik Operativno-komunikacijskog centra Policijske uprave splitsko-dalmatinske Ninoslav Ćurić službeno je potvrdio kako je slučaj prijavljen jutros i rekao da je obavljen očevid te da se radi o grafitu koji vrijeđa islamsku vjeru. Više detalja o samom događaju doznaje se od imama Vahida efendije Hadžića iz Islamske vjerske zajednice Split. Rekao je da je netko noćas provalio u Zajednicu i ukrao im aparat za kavu te nakon toga u mihrabu - prostoru za molitvu - markerom napisao 'Majku vam j..... balijsku'.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Poglavar Islamske zajednice Cerić: U BiH vlada siromaštvo i strah Slika nije dostupna Imao 1,96 promila alkohola u krvi BiH: Provalio u džamiju, popeo se na minaret i mahao srpskom zastavom

Drugi napad ove godine

O događaju je izvijestio i druge vjerske zajednice te Vijeće za religijske slobode jer je, kaže, ovo već drugi napad na Islamsku vjersku zajednicu u Splitu u posljednjih godinu dana. Dodao da je noćas razbijen i izlog dućana u samom susjedstvu Islamske zajednice čiji vlasnik je također muslimanske vjeroispovjesti.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene