Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Teško ozlijeđeni napadač i žrtva

Bombom na rukovoditelja u HEP-u zbog isključene struje?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dramatičano poslijepodne u Županji! Muškarac, nezadovoljan uslugama Hrvatske elektroprivrede ušetao je u poslovnicu tvrtke i aktivirao ručnu bombu!

U eksploziji koja se dogodila popodne u dvorištu županjskog pogona Elektre Vinkovci, teško je ozlijeđen rukovoditelj Pogona Županja 46-godišnji Tomo Mijatović, a teško je ozlijeđen i napadač 38-godišnji D.B. iz Županje.

Pročitajte i ovo Jutro nakon terorističkog napada u Moskvi Dojava o bombi Nova drama u Moskvi: Evakuirana bolnica u kojoj se liječe žrtve terorističkog napada Rusi moćnim oružjem otežavaju Ukrajincima na bojišnici Objavili i snimku VIDEO Rusija krenula u masovnu proizvodnju zastrašujućeg oružja: "Zapad nema pojma što se događa, mogu razoriti bilo koji europski grad"

Prema tvrdnjama očevidaca, napadač je aktivirao bombu zbog prevelikog računa za struju. Oko 15 sati ušetao u dvorište županjske Elektre gdje je na parkiralištu sačekao direktora i posvađao se s njim. U svađi je aktivirao ručnu bombu koja ih je obojicu ozlijedila. U teškom stanju odvezeni su u Vinkovačku bolnicu. Napadač je, kako smo uspjeli doznati, hrvatski branitelj, lošijeg imovinskog stanja.

'Bio je očito uzrujan. Mislim da su mu struju isključili. Inače je branitelj, boluje od PTSP-a, na liječenju je bio i valjda ga je to uzrujalo. Čuli smo snažnu eksploziju. U tom trenutku, nakon par minuta je izašao van dignute ruke', kaže jedan od očevidaca Zlatko Kerinović.

'Očevid je u tijeku. Prema prvim neformalinim dojavama i oštećenik i osumnjičenik imaju teške tjelesne ozljede. Nadamo se da neće biti opasne životinje', kaže istražni sudac Nikola Bešenski.

'U HEP-u žalimo zbog ovog nesretnog slučaja, a više ćemo o samim okolnostima napada moći reći kad dobijemo izvješće policije, te nakon uviđaja naših HEP-ovih službi', izjavio je Radomir Milišić, glasnogovornik HEP-a. Milišić je napomenuo kako je najvjerojatnije napadaču tijekom jutra isključena struja.

Prema izvješću policije eksplodirala je ručna bombe M-75, potvrdio je glasnogovornik vukovarsko-srijemske policije Krunoslav Žgela. Žgela je također naveo kako je, po do sada utvrđenim činjenicama, D.B. došao u dvorište županjskog pogona Elektre te u njemu zatekao T.M. s kojim se najprije posvađao, a potom i fizički sukobio. 'Još nismo utvrdili kako je aktivirana ručna bomba, niti točne motive sukoba', kazao je Žgela, dodavši kako su D.B. i T.M. izvan životne opasnosti. Očevid nesreće još traje. (Hina/D.Š.)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene