Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Policijska akcija

U BiH uhićeno troje osumnjičenih za izdavanje lažnih isprava

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tri osobe uhitila je policija u Bosni i Hercegovini pod sumnjom da su umiješane u izdavanje lažnih osobnih isprava, potvrđilo je državno odvjetništvo BiH.

Glasnogovornik odvjetništva Boris Grubešić izjavio je kako su uhićeni zaposlenica županijskog ministarstva unutarnjih poslova u Tuzli, matičarka iz Vlasenice i muškarac. Lokalni mediji javili su kako je u Vlasenici uhićeno dvoje supružnika.

Pročitajte i ovo SDA (Foto: AFP) REPOVI IZBORA Dokaz političkog inženjeringa? Izvor portala u BiH tvrdi da je SDA preusmjeravao glasove Komšiću Slika nije dostupna Uhićen osumnjičeni za zločine nad Hrvatima

'Oni su državljanima BiH i zemalja u regiji omogućili pribavljanje lažnih putnih i drugih osobnih isprava s lažnim osobnim podatcima, odnosno nezakonito stjecanje bosanskohercegovačkog državljanstva', objasnio je Grubešić.

Potvrdio je kako je ta policijska akcija dio šire istrage odvjetništva BiH nezakonita izdavanja bosanskohercegovačkih isprava. Po neslužbenim podatcima, ta je istraga pokrenuta kad je utvrđeno da je veći broj srbijanskih državljana s kriminalnom prošlošću posjedovao isprave BiH, uglavnom izdane na lažna imena.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene