Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Spasio je policajac u civilu

Pijan gušio suprugu zbog tabletića

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zbog pokušaja ubojstva bivše nevjenčane supruge V.M. (50), Muhar je jučer nepravomoćno osuđen na dvije godine zatvora. Ženu je nasred ulice, tereti se, uhvatio rukama za vrat i počeo ju gušiti, prijeteći da će ju ubiti.

Nije bilo nikakve svađe ni prijetnje. Kada sam ju susreo na ulici, od nje sam samo zatražio tabletiće i figurice od moje pokojne majke i bake. To mi je draga uspomena na majku s kojom sam bio u super odnosima. Rekla je da ih je bacila - ispričao je Zdenko Muhar (49) na Županijskom sudu u Osijeku. Bio je pri tome na rubu suza.

Pročitajte i ovo Izraelski napad na Rafu RATNE STRAHOTE "Tragedija, djevojčica je rođena kao siroče": Spasili bebu čija je majka ubijena u napadu Sukob u Nigeriji Sukob Muslimana i Kršćana Krvavi vikend u Nigeriji: "Pronašli smo 113 mrtvih tijela"

Slomljena joj je podjezična kost, a od alkoholom 'podgrijanog'; Muhara spasio ju je policajac u civilu. Zbilo se to 14. travnja lani oko 14 sati, u Kalničkoj ulici u Osijeku. Bio je, priznaje, svjestan kako ima zabranu prilaska bivšoj partnerici na manje od stotinu metara, i to zbog ranijeg obiteljskog nasilja.- No, toga sam dana popio par tableta za smirenje i nekoliko boca piva. Nisam ju stezao oko vrata da ju zagušim, niti ozlijedim, nego sam ju iz dragosti zagrlio rukama i to više oko lica, a ne oko vrata - branio se Muhar koji, inače, boluje od PTSP-a.

Opisujući ozljede, sudski je vještak, pak, još ranije ustvrdio kako 'takve ozljede podjezične kosti nije još vidio kod živih osoba, uglavnom se nađu kod mrtvih';. Oštećena je žena na sudu isticala kako Muhar, s kojim je bila deset godina u vezi, 'nije normalno podnio prekid';.- Govorio mi je tog dana na ulici 'Nećeš sa mnom živjeti? Ubit ću te!'. Stisnuo me oko vrata, osjetila sam da gubim tlo pod nogama - kazala je V.M.

Bilo je ovo ponovljeno suđenje Zdenku Muharu. Na istu je kaznu osuđen točno prije godinu dana, ali je Vrhovni sud presudu ukinuo u travnju, zbog formalnih razloga. Svih tih četrnaest mjeseci, otkako je nasrnuo na nevjenčanu suprugu, optuženi je bio u pritvoru. Pušten je na slobodu.(Agencija VLM)
 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene