Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nakon presuda

Tunjić ubojicama svog sina poručio: Bog oprašta, ali ja ne!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sudsko vijeće Županijskoga suda donijelo je presudu Antunu Matkoviću i Goranu Eviću koji su Miroslava Tunjića pretukli i ostavili na cesti.

Nadali smo se presudi koja će barem dijelom biti poštena. Ova to sigurno nije. Njih dvojica i dalje izlaze, zabavljaju se, a pritom izostaje bilo kakvo kajanje. Oni će nešto ovakvo ponoviti, kazala je majka ubijenog Miroslava.

Pročitajte i ovo Damir Škaro (Foto: Dnevnik.hr) Visoki kazneni sud odlučio Škaro mora u zatvor zbog silovanja: Potvrđena kazna bivšem zastupniku i proslavljenom olimpijcu Filip Zavadlav Od Nobelove nagrade do hipija VELIKA GALERIJA Cirkusom počeo, cirkusom završio: Pogledajte u kakvom je izdanju Filip Zavadlav dočekao presudu

'Bog oprašta, ali ja ne', riječi su kojima je Mato Tunjić, otac Miroslava Tunjića (17) koji je preminuo nakon što je pretučen u Gradištu u listopadu 2010. godine, prokomentirao presudu koju je sudsko vijeće Županijskog suda donijelo danas u Vukovaru.

Odlukom vijeća prvooptuženi Antun Matković osuđen je na kaznu zatvora od četiri godine i 11 mjeseci, a drugooptuženi Goran Ević, koji nije nazočio izricanju presude, na kaznu zatvora od četiri godine i osam mjeseci.

>> Bračni par devet godina zlostavljao djecu

'Nadali smo se presudi koja će barem dijelom biti poštena. Ova to sigurno nije. Njih dvojica i dalje izlaze, zabavljaju se, a pritom izostaje bilo kakvo kajanje. Oni će nešto ovakvo opet ponoviti. U isto vrijeme moga sina nema. Ja njemu odlazim već mjesecima samo na groblje i to zbog njih dvojice. Njegova jedina greška bila je što je bio miran i nije pravio probleme za razliku od optuženih' kroz suze je rekla majka Božica.

U obrazloženju presude predsjednik sudskog vijeća Milan Kojić rekao je da presuda treba svima koji se odluče učiniti nešto slično biti pouka. Rekao je i kako sud nije prihvatio tvrdnje tužiteljstva da su Matković i Ević namjerno usmrtili Tunjića, nego su zauzeli stajalište da je riječ o nanošenju teških tjelesnih ozljeda sa smrtnom posljedicom. Kao olakotnu okolnost optuženih spomenuo je samo njihovu mladost, dok je kao otegotnu okolnost spomenuo da je Tunjić pretučen rukama i nogama bez ikakva motiva i razloga i u takvom stanju ostavljen na kolniku gdje je na njega naletjelo osobno vozilo.

Matković je izricanje presude dočekao pognute glave, a obraćanje suca Kojića slušao je sjedeći i gledajući u pod pognute glave. Dva dana prije i Matković i Ević rekli su da im je žao Tunjića, ali da se ne osjećaju krivima.

Matkovićeva odvjetnica Biserka Treneski rekla je po izricanju presude da je ovo prvostupanjska presuda na koju će se žaliti. Suđenje Matkoviću i Eviću Vrhovni je sud prošle godine vratio zbog proceduralnih pogrešaka tijekom procesa. U prvoj presudi Matković je bio osuđen na pet godina i šest mjeseci, a Ević na pet godina i četiri mjeseca. (Agencija VLM)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene