Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zatraženo mišljenje suda EK

Turudić objasnio privremeno prekidanje procesa protiv Sanadera i Hernandija

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sudski proces protiv bivšeg premijera Ive Sanadera i šefa Uprave MOL-a Žolta Hernadija privremeno je prekinut. Zagrebački županijski sud zatražio je očitovanje od suda Europske unije u Luxemburgu, odnosno prethodno mišljenje o slučaju Hernadi.

Šef MOL-a godinama je naime nedostupan hrvatskom pravosuđu. Tereti ga se da je podmitio bivšeg premijera Sanadare, kako bi MOL-u prepustio prava u INI.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković i Ursula von der Leyen Nijemci objavili Plenković je jedan od kandidata za predsjednika Europske komisije? "Navodno je već izrazio interes" Slika nije dostupna Iz ekonomskih razloga Spajaju se optužnice protiv Sanadera?

Unatoč Europskom uhidbenom nalogu kojeg je izdala Hrvatska, skinut je s Interpolove tjeralice. Njegova obrana tvrdi da je njemu već za taj predmet presuđeno u Mađarskoj.

"Postoji dvojba oko primjene okvirne odluke u vezi uhidbenog naloga ta je dvojba izazvana postupanjem mađarske u predmetu Sanader-Hernadi ta dvojba se može riješiti jedino tako da uputimo pitanje sudu Europske komisije. Mi smo to učinili", ističe Ivan turudić, predsjednik Županijskog suda u Zagrebu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene