Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Tromjesečna beba preminula u snu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Cijelo se selo okupilo na pokopu tromjesečnog Nevena Franića iz naselja Dusina pokraj Vrgorca.

Sindrom iznenadne smrti dojenčadi (SIDS) najvjerojatniji je uzrok nenadane smrti dječaka. 

Pročitajte i ovo Dino Goleš i Sanja Martić Biočina - 4 Za Dnevnik Nove TV Liječnica o slučaju napuštene bebe: "To je učinjeno pod tim nabojem..." Beba u Zaprešiću - 1 Za Dnevnik Nove TV Stanje bebe pronađene u Zaprešiću bilo je kritično, liječnik koji ju je spasio tvrdi: "Ovakvo nešto ne pamtimo. Bio je to velik šok"

Njegova 36-godišnja majka Melita u četvrtak oko 17.30 sati nahranila ga je i stavila ga na spavanje, a kad se nakon desetak minuta vratila u sobu, ustanovila je da beba ne diše i da je poplavjela. 

Odmah ga je odvela u Dom zdravlja u Vrgorcu, gdje je dežurna liječnica, ujedno i mrtvozornica, utvrdila da na tijelu nema ozljeda te da je riječ o SIDS-u. 

Nesretna vijest ubrzo se proširila cijelim selom.
Obdukciju dječakova tijela obavio je i splitski patolog Antonio Alujević, koji je potvrdio da je najvjerojatnije riječ o SIDS-u, no kazao je da je ipak poslao uzorke na histološku i toksikološku analizu. 

Pogreb je obitelj organizirala nakon manje od 24 sata od dječakove smrti. 
- Obitelj ima pet kćeri, a prije tri mjeseca dobila je sina. Suprotno od običaja ovoga kraja, odustali su od pucanja da ne prizovu zlu kob - rekao je jedan od susjeda na pogrebu. 

Prema istraživanjima američkih liječnika, SIDS uzrokuje genetički poremećaj u mozgu koji regulira disanje, otkucaje srca i tlak.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene