Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Šest hitaca u glavu

Sačekuša u Omišu: Optužnica protiv trojke zbog ubojstva Karmelina Fistanića

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prije pet mjeseci u svom automobilu sa šest hitaca u glavu i vrat ubijen je Omišanin Karmelino Fistanić. Splitski ŽDO je podigao optužnice.

Zbog ubojstva Karmelina Fistanića, koje se prije pet mjeseci dogodilo u Omišu, splitsko Županijsko državno odvjetništvo je nakon provedene istrage podiglo optužnicu protiv trojice muškaraca.

Optuženi se terete da su 9. studenog 2019. ​u​ 13:55 sati u Omišu, postupali zajednički i prema prethodnom dogovoru s ciljem da usmrte Fistanića​.

Prema navodima u optužnici J.P. i V.Z. su tog dana na gradskom groblju Lovrinac pokupili S.R. koji je netom prije tamo stigao iz Šibenika, nakon čega su otišli do  V.Z.-ovog apartmana u Omišu. Tamo se S.R. presvukao i na glavu stavio tamnu kacigu, sjeo na Yamahu T-Max crne boje koju su mu osigurala druga dvojica.

Pročitajte i ovo Ubijen muškarac u Omišu (Foto: Dnevnik.hr) priveden muškarac Policija pronašla motor koji je vozio ubojica iz Omiša? "Propucao ga je u vrat, djevojka je vrištala i čupala kosu"

​Prvookrivljeni S.R. je potom pratio VW polo koj​eg je u društvu djevojke, vozio Fistanić.​ Kada je na predjelu Slavinj​,​ kod skretanja sa državne ceste D-8 u smjeru mjesta Brzet, ​Fistanić zaustavio svoje vozilo, ​prvookrivljenik mu je prišao na motociklu i kroz poluotvoreni prozor vozačevih vrata ispalio šest hitaca u ​glavu i vrat.

Pročitajte i ovo Željko Cvrtila (Foto: Dnevnik.hr) Ubojica je još u bijegu Kriminalist o hladnokrvnoj likvidaciji u Omišu: ''Ubojica je očito pomno pratio metu, sumnjam na osobnu osvetu''

​Fistanić je zbog zadobivenih strijelnih rana glave i vrata odmah preminuo, a ​napadač se udaljio s mjesta događaja.

​U optužnici je predloženo da se protiv okrivljenika produlji istražni zatvor zbog opasnosti da bi na slobodi mogli ponoviti kazneno djelo​, navodi se u optužnici. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene