Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Kupio' televizor

Trgovci uhvatili muškarca s lažnim karticama

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
35-godišnjaka koji je s krivotvorenom osobnom iskaznicom i karticama u jednoj trgovini 'kupio' televizor, uhvatili su istog dana trgovci u drugom centru i predali ga policiji jer su njegove kartice taj put odbijene prilikom autorizacije, izvijestila je zagrebačka policija.

Muškarac je na zasad nepoznat način nabavio krivotvorenu osobnu iskaznicu na ime 34-godišnjaka iz Karlovca s prebivalištem u Zagrebu i pet platnih kartica na čiji je magnetski zapis aplicirao njegove podatke.

Pročitajte i ovo Konobar Ugostitelji zadovoljni Revolucija u ugostiteljstvu: Na napojnicama su se gubile tisuće eura, ali stigla je jedna važna promjena Gubitak osobnih dokumenata (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Gubitak koji zadaje jake glavobolje Izgubili ste dokumente? Evo kakva je procedura i koliko će vas koštati nova osobna, vozačka ili bankovna kartica

S jednom od kartica u trgovačkom centru Billa u ulici Ljudevita Posavskog oko 14 sati kupio je televizor i potpisao se imenom s platne kartice, čime je oštetio banku za nekoliko tisuća kuna. Djelatnici Bille su nešto kasnije shvatili da je transakcija nevaljana i obavijestili ostale trgovine i banke.

Uhvaćen je istog dana oko 19 sati u Billi u Prilazu baruna Filipovića kad su mu prilikom autorizacije odbijene dvije platne kartice, nakon čega su ga trgovci zadržali dok ga nije preuzela policija. Trgovački centri i banke, naime, već imaju upute kako se ponašati u takvim slučajevima.

Muškarac je osumnjičen za računalno krivotvorenje, računalnu prijevaru i krivotvorenje isprava te je odveden u Istražni centra zagrebačkog Županijskog suda. Policija traga za osobama od kojih je nabavio krivotvorene kartice.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene