Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Obavijestila policija

Trebao je to biti uobičajeni rad u vinogradu, ali je umalo završilo smrću dvojice muškaraca

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dva su muškarca teško ozlijeđena prilikom paljenja granja i drvenih stupova u vinogradu kada je zbog zagrijavanja eksplodirala odbačena ručna bomba prekrivena zemljom.

Odbačena ručna bomba eksplodirala je u subotu u vinogradu na području Novigrada Podravskog i ozlijedila dvojicu muškaraca koji su palili granje i drvene stupove, izvijestila je u nedjelju koprivničko-križevačka policija.

Pročitajte i ovo Ručna bomba pronađena u Varaždinu - 2 Policija na terenu Muškarac u Varaždinu pronašao granatu i spriječio moguću tragediju: Nije imala osigurač i bila je vrlo opasna Ilustracija U pritvoru je Bacio ručnu bombu na prilazni put, eksplozija oštetila tri kuće u Zagrebu: Policija otkrila što ga je odalo

U Borovljanima, u vinogradskom predjelu kod vikend objekta prilikom paljenja granja i drvenih stupova je zbog zagrijavanja eksplodirala odbačena ručna bomba prekrivena zemljom. Uslijed eksplozije teško je ozlijeđen 48-godišnjak, a lakše 51-godišnjak, navodi policija koja će podnijeti izvješće Općinskom državnom odvjetništvu u Koprivnici.

Manje oružja - manje tragedija

Građane se podsjeća da im akcija „Manje oružja - manje tragedija“ omogućava dobrovoljnu predaju zabranjenog i dozvoljenog oružja bez vremenskog ograničenja, a protiv građana koji prijave zabranjeno i dozvoljeno oružje nadležnom tijelu radi predaje neće se pokretati ni prekršajni ni kazneni postupak.

Dragovoljna predaja odnosi se na sve vrste oružja, a osobito na oružje kategorije A - zabranjeno oružje: automatsko vatreno oružje, vatreno oružje skriveno u drugim predmetima, vojni projektili s eksplozivnim punjenjem, eksplozivno oružje i njegovi dijelovi, streljiva s probojnim, eksplozivnim ili zapaljivim zrnima, vojno oružje i sl.

Građani koji dragovoljno žele predati oružje mogu nazvati broj policije 192. Nakon poziva na njihove kućne adrese doći će policijski službenici u civilu s vozilom bez policijskih oznaka koji će takvo oružje preuzeti te tako osigurati anonimnost građana i sigurnu predaju oružja, podsjeća policija. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene