Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Maloljetna kćer preživjela

Kobna bura: Slovenac poginuo pri prevrtanju kajaka

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kod Golog otoka utopio se slovenski državljanin F.R. (49) kad mu se uslijed jake bure prevrnuo kajak, dok je njegova kćer M.R. (17) uspjela doplivati do otoka.

Iz Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture izvijestili su da je Nacionalna središnjica za usklađivanje traganja i spašavanja na moru jučer u 13,33 sati zaprimila dojavu o nestanku slovenskog državljanina F.R. (49) koji se zajedno sa svojom kćerkom M.R. (17) u četvrtak uputio kajacima iz Lukova prema Prviću. Kasno navečer, prilikom povratka s Prvića, uslijed jake bure kajak se prevrnuo.

Pročitajte i ovo Nesreća kod Varaždina - 4 Tragedija kod Varaždina Maleno mjesto zavijeno u crno, sumještani se opraštaju od poginulih: "Žalosno je"; Policija poslala posebno upozorenje Požar u kući, ilustracija Selo Hajković Tragedija u susjedstvu: Dvije sestre smrtno stradale u požaru kuće

Kćerka nestalog je doplivala do Golog otoka, gdje je na stijenama provela cijelu noć, te se ujutro uputila prema objektima na otoku. Bila je u stanju šoka, te je zadobila par ogrebotina, a od trenutka prevrnuća nije znala što se dogodilo sa njenim ocem u drugom kajaku.

>> Bjelovar: Muškarac poginuo od strujnog udara u dvorištu obiteljske kuće

Odmah po dojavi angažiran je zrakoplov Obalne straže, policijsko plovilo iz Senja, plovilo Lučke ispostave Rab, plovilo Lučke kapetanije Senj, te trajekt "Nosač".

Zrakoplov Obalne straže je u 15,49 sati uočio kajak u uvali na sjevernoj strani otoka sv. Grgur, te su ondje odmah upućena plovila. U 16,09 sati pronađeno je tijelo slovenskog državljana, te njegov kajak.

Iz ministarstva navode da je očevid preuzela policija.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene