Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Misterija u Zadru

Tko je pred vratima pravoslavne crkve u Zadru ostavio vrijedne ikone?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zadarska policija provodi istragu i potrebne provjere kako bi se utvrdilo podrijetlo ikona koje je ispred pravoslavne crkve sv. Ilije u Zadru pronašao paroh Petar Jovanović.

Tri vrijedne ikone, različitih dimenzija, pronašao je jučer ujutro, kada je došao otvoriti crkvu, paroh Petar Jovanović, a preuzela ih je zadarska policija. Po prvim procjenama zadarskih konzervatora, ikone potječu iz 18. stoljeća.

Pročitajte i ovo Sudar automobila Ugašen još jedan život Prometna nesreća u okolici Zadra: Poginula je jedna osoba, očevid u tijeku Problem proračuna u Zadru - 1 tehnički proračun Sve je stalo zbog svađe: Gradonačelnik i Gradsko vijeće prebacuju loptice, a radnici strahuju za plaće

Riječ je o uljima na platnu s likom Isusa Krista, likom Presvete Bogorodice s Isusom u naručju i s likom sv. Vasilija Ostroškog. Paroh Petar Jovanović rekao je kako se još ne zna odakle su ikone.

>> Zadar: Policija pronašla ukradenu ikonu

'Hvala Bogu, ali i onome tko ih je ostavio. Pretpostavljam da ih nije mogao dobro unovčiti, a vjerojatno mu je u ove blagdanske dane proradila savjest', dodao je.

'Inače, ovo se već događalo', rekao je paroh Petar Jovanović i dodao kako je prije nekoliko godina na istome mjestu, pred vratima crkve, u vreći pronašao 36 ikona za koje je utvrđeno da potječu iz crkve u Žegaru, u blizini Obrovca. 'I te je ikone ostavila nepoznata osoba', istaknuo je paroh Petar Jovanović. (Hina)


 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene