Obavijesti Video Pretražite Navigacija
TRAŽE IH I HELIKOPTEROM

Teške posljedice "filmske" pljačke u BiH, policija još traga za pljačkašima

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Policajac ranjen u pljački poslovnice banke u Drvaru operiran je u Splitu, no zbog teških ozljeda kralježnice vjerojatno će ostati oduzetih nogu. Još se ne zna koliko je opljačkano iz banke.

U Bosni i Hercegovini još uvijek traje istraga o "filmskoj" pljački koja se dogodila jučer ujutro. Pucalo se, ranjen je policajac, koji se sada oporavlja u Splitu, a tri su pljačkaša pobjegla nakon što su zapalili automobil splitskih registracija s kojim su bili u pohodu. Još uvijek se ne zna koliko su novca odnijeli iz banke u Drvaru.

Pročitajte i ovo Racijom u BiH razbijen superkartel velika akcija Pao superkartel u susjedstvu: Među uhićenima ravnatelji policije i bolnice, poduzetnici, influencerica... Ilustracija Uhićen je Hrvat u Meksiku završio iza rešetaka: Kamenom razbio staklo banke

"Zaprimljena je dojava da je u tijeku pljačka u banci Intesa Sanpaolo u Drvaru, u Titovoj ulici. Nakon toga policijski službenici su izašli na mjesto događaja. Dolaskom na samo mjesto događaja, zasad nepoznate osobe su otvorile vatru iz vatrenog oružja po policijskim službenicima", kazao je Ivica Vrdoljak, glasnogovornik MUP-a Hercegbosanske županije.

U općem metežu, pljačkaši bježe s novcem u automobilu na koji su bile postavljene ukradene splitske registrarske plčice. Automobil je pronađen 15-ak kilometara dalje. Pljačkaši su ga zapalili i u njemu ostavili dvije puške.

Dignut je i helikopter MUP-a Republike Srpske, obaviještena granična policija, a livanjski se kanton češlja doslovno metar po metar. "To je jedno široko područje, dosta nepristupačan teren", kaže Vrdoljak.

Policajac ranjen u okršaju prevezen je u livanjsku bolnicu, a potom u Split gdje je operiran. "Radi prostrijelne ozljede donjeg dijela leđa s prijelomom tri kralješka i ozljedom kralježnične moždine, s posljedičnom paraplegijom, nažalost", kazao je Dario Matić iz KBC-a Split. Policajcu je stanje nakon operacije stabilno i izvan je životne opasnosti. Pljačkaši su i dalje u bijegu.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene