Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vrijedan milijun eura

Talijanska policija pronašla Chagalla ukradenog prije 11 godina

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Posebna skupina talijanskih karabinjera iz Torina, obučena za zaštitu kulturne baštine, pronašla je sliku Marca Chagalla ukradenu 2002. s jedne američke jahte usidrene u Italiji, izvijestila je talijanska policija.

Platno pod nazivom 'Le nu au bouquet', procijenjeno na više od milijun eura, otkriveno je kod jednog torinskog kolekcionara koji ga je kupio u dobroj vjeri.

Pročitajte i ovo Umjetnine - 3 nastala prije 137 godina Dobra investicija: Najskuplja slika Vlahe Bukovca na aukciji u Zagrebu Degas Les Choristes (Foto: AFP) Ukradena 2009. U autobusu pronađena Degasova slika vrijedna 800.000 eura

>>Lažnim oglasom za prodaju auta opelješio ženu za 10.000 kuna

Krađa je pripisana trima osobama, dvojici rumunjskih državljana koji su tada radili na američkoj jahti i vlasniku galerije iz Bologne. Sva trojica privedena su zbog krađe i preprodaje ukradene umjetnine. Sliku je 1998. u jednoj njujorškoj galeriji kupio bogati američki državljanin koji ju je izložio na zidu svoje jahte usidrene u Italiji. Tijekom jednogodišnjeg razdoblja, od veljače 2002. do siječnja 2003. jahta je zbog popravaka bila usidrena u Savoni, a nakon smrti vlasnika njegov je sin doputovao u Italiju kako bi stručnjak obavio ekspertizu i potvrdio da se radi o originalnom djelu, no zid je zatekao prazan. Tek 2012. talijanska policija uspjela je ući u trag nestaloj slici. (HINA)
 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene