Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Krijumčarenje zaštićenih vrsta

Talijan krijumčario mrtve prepelice i grlice

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Carinici su na graničnome prijelazu Bajakovu spriječili pokušaj krijumčarenja 55 mrtvih ptica zaštićenih vrsta vrijednih 32.400 kuna, a talijanski državljanin zbog toga je platio 7000 kuna kazne, priopćila je danas Carinska uprava u Zagrebu.

Ptice su otkrivene u subotu u osobnom automobilu talijanskih registarskih oznaka kojim je upravljao talijanski državljanin.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Istražili smo Koga pozvati kad vam u kuću bane zmija? Slika nije dostupna Uhvaćen na djelu Talijan švercao 50-ak mrtvih šljuka u automobilu

Pregledom vozila te stvari iz prijenosnog hladnjaka iza suvozačeva sjedala u vrećicama je pronađeno 55 komada zaštićenih ptica, od kojih 42 s perjem te 13 bez perja. Za mrtve ptice vozač nije imao veterinarske certifikate, stoji u priopćenju.

Inspektor zaštite prirode utvrdio je da je riječ o 41 prepelici, koja je lovna divljač u Hrvatskoj, te jednoj grlici, strogo zaštićenoj zavičajnoj vrsti u Hrvatskoj po VIII. prilogu Pravilnika o prekograničnome prometu i trgovini zaštićenim vrstama.

Za 13 primjeraka ptica bez perja, kako se navodi u priopćenju, zaključeno je u skladu 's njihovim morfološkim izgledom' da je također riječ o grlicama.

Protiv talijanskog državljanina pokrenut je i završen prekršajni postupak te mu je naplaćena novčana kazna od 7000 kuna.

Inspektor za zaštitu prirode oduzeo je 'robu vrijednu 32.400 kuna te ju je predao na neškodljivo uništenje', stoji u priopćenju Carinske uprave. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene