447028
447028
447028
447028
447028

SVJEDOČANSTVO SUSJEDA O MONSTRUOZNOM OCU IZ ZADRA 'To je trajalo godinama, a sad se svi nešto 'peru''

Dan nakon objave šokantne priče zlostavljanja i nasilja u obitelji u Zadru, susjedi pričaju sve strahote koje su čuli i stvari koje su poduzimali da zaustave višegodišnja maltretiranja i zlostavljanja.

 
 
 
 
Ilustracija (Foto: Gulliver/Thinkstock)
Ilustracija (Foto: Gulliver/Thinkstock)

"Postoje zapisnici i evidencije u policiji i na Prekršajnom sudu o njegovu ponašanju i pustim prijavama otkako su uselili u stan. Nije to od jučer! To traje godinama! Život u njihovom susjedstvu bio je noćna mora o kojoj bi se knjige mogle napisati. Žao mi je, a ujedno me i strašno ljuti to što sada, kad je monstrum stavljen tamo gdje mu je mjesto, svi se nešto "peru". Ispada da su svi radili svoj posao i ništa nisu znali! To naprosto nije istina. Da su oni zaista svi odradili ono što su trebali, ovaj slučaj odavno bi se otkrio, a puno osoba bilo bi pošteđeno boli, patnje i problema raznih vrsta", rekla je za Zadarski list jedna od susjeda.

Navedena susjeda kaže da su susjedi tog nasilnika u više navrata prijavljivali zbog buke, terora i prijetnji čak i njihovoj djeci, no da je policija samo rutinski odrađivala svoj posao, kao i ostale institucije.

"Ponekad je sve završavalo samo na usmenoj opomeni, a ponekad su to odradili tako da su susjede koji su nasilnika prijavili stavili u isti koš s njim te ispisali i njima prekršajnu prijavu za narušavanje javnog reda i mira. Poslije su i oni morali na sud. Upravo zbog toga, mnogi su s vremenom digli ruke od svega, a neki se čak i odselili", rekla je ogorčena susjeda.

"Osobno sam odlazila u Centar za socijalnu skrb i razgovarala s tadašnjim ravnateljem Tomislavom Orovićem. Kasnije je i moja sestra odlazila tamo, dok je Centar vodila Danijela Jadrijev. Slijegali su ramenima i govorili da su oni napravili sve što je bilo u njihovoj moći. Nisu! Za mene su oni sukrivci, a nije normalno ni da se tu djecu barem sada ne odvoji od majke. Neshvatlljivo je da ona nije znala što se događa i da na njoj ne leži krivnja za sve što su ta djeca proživjela", priča susjeda.

Pročelnik gradskog Upravnog odjela za zdravstvo i socijalnu skrb, Mario Pešut, u izjavi za Zadarski list rekao je da je osobno upoznao oca te obitelji i da je na njega ostavio dojam "odbojnog i neugodnog" čovjeka. "Vidjelo se da ima nekih problema, ali to nije moja ingerencija", ogradio se Pešut.

Podsjetimo, monstruozni otac je završio iza rešetaka nakon što ga je policiji prijavila jedna od njegovih kćeri. Djevojka se najprije povjerila svom dečku koji ju je ohrabrio da podnese kaznenu prijavu i otkrije stravične zločine koje je ova obitelj godinama skrivala iza zidova svog stana.

Privedeni muškarac osumnjičen je za teško kazneno djelo spolnog zlostavljanja i iskorištavanja djeteta ( kazna od pet godina zatvora), teško kazneno djelo protiv spolne slobode prema bliskoj osobi na osobito ponižavajući način (do 10 godina zatvora), za nasilje u obitelji i povredu djetetovih prava (do pet godina zatvora), prenosi portal kalelargainfo.hr.

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se