Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Proglašen krivim

Nepravomoćna presuda: Svilan osuđen na rad za opće dobro i povrat 67.500 eura

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na zagrebačkom Županijskom sudu danas je nepravomoćno osuđen Siniša Svilan.

Siniša Svilan danas je nepravomoćnom presudom proglašen krivim i osuđen na osam mjeseci zatvora, koje može odslužiti radom za opće dobro, zbog optužbi da je primio 67.500 eura mita.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Hrvatski Hugh Hefner okružen ljepoticama u bikinijima

>> Svilan odbacio krivnju za primanje mita od Šelebaja

Kako mu je kazna manja od godinu dana, Svilan je može zamijeniti radom za opće dobro, no državi će morati vratiti imovinsku korist od 67.500 eura, odlučilo je danas sudsko vijeće zagrebačkog Županijskog suda pod predsjedanjem sutkinje Jasne Smiljanić.

Optužnica protiv Svilana podignuta je u travnju prošle godine, sud ju je potvrdio početkom lipnja, a suđenje mu je počelo u rujnu iste godine kada je odbacio USKOK-ovu optužnicu i rekao da se ne osjeća krivim.

Svilanov odvjetnik nezadovoljan, USKOK zadovoljan presudom

'Mogu reći da sam nezadovoljan činjeničnim utvrđivanjem suda. S druge strane, sankcija je takva kakva je, onda sa sankcijom nisam nezadovoljan', rekao je Svilanov odvjetnik Ljubo Pavasović Visković najavljujući žalbu jer je to, kako kaže, jedino mjesto za komentiranje presude.

Zamjenica ravnatelja USKOK-a Ivana Špehar Janković zadovoljna je osuđujućom presudom. 'O žalbi na odluku o kaznenoj sankciji odlučit ćemo po primitku pisanog otpravka presude', izjavila je.(Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene