Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Prestanite skupljati jeftine političke bodove'

Kistanje: Napadačima zabrana približavanja bogoslovima i manastiru!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Svi maloljetnici osumnjičeni da su u Kistanjama napali skupinu pravoslavnih bogoslova pušteni su da se brane sa slobode. Glasnogovornik šibenskog Županijskog suda apelirao je na političare da na ovom slučaju ne skupljaju jeftine političke bodove.

Sedmorica maloljetnika iz Kistanja u dobi od 14 do 17 godina, koji su osumnjičeni da su prekjučer zbog mržnje izazvali tučnjavu s učenicima bogoslovije u manastiru Krki te da su jednog teško ozlijedili, a petoricu lakše, pušteni su kasno sinoć iz pritvora da se brane sa slobode po odluci suca istrage, potvrdio je glasnogovornik šibenskog Županijskoga suda Branko Ivić.

Pročitajte i ovo Izraelske rakete pogodile lokaciju u Iranu Iz minute u minutu VIDEO Stižu reakcije iz Irana nakon napada, sve je komentirao i izraelski ministar: "Slabo" Ilustracija Podnesena prijava Četvorica protiv jednoga: Pretukli muškarca, teško je ozlijeđen

Glasnogovornik Ivić rekao je kako je sudac istrage odbio zahtjev Državnog odvjetništva za određivanje istražnog zatvora za maloljetnike, no odredio im je mjeru zabrane pristupa manastiru Krki na manje od jednog kilometra te mjeru zabrane približavanja učenicima bogoslovije na udaljenost manju od sto metara.

>> 'Nastao je opći kaos! 20 ljudi se u jednom trenutku udaralo!'

Državni odvjetnik istražni je zatvor tražio zbog ponavljanja kaznenog djela i utjecaja na svjedoke, dodao je Ivić.

Glasnogovornik suda objasnio je kako je istražni zatvor najteža, krajnja mjera koja se određuje tek kada nijedna od izrečenih mjera ne može zamijeniti mjere opreza, a u tom slučaju sudac istrage smatrao je da se svrhovitost može postići i mjerama zabrane pristupa.

U izjavi za novinare glasnogovornik Županijskoga suda danas je pozvao političare da prestanu skupljati jeftine političke bodove na toj situaciji te da se suzdrže od teških kvalifikacija i teških riječi.

Sud će, rekao je, svoje odluke donijeti u skladu sa zakonom i činjenicama, a ne po njihovim željama i diktatu ulice.

Protiv sedmorice maloljetnika podignute su kaznene prijave. Jedan se sumnjiči za nanošenje teških ozljeda 19-godišnjemu bosanskohercegovačkom državljaninu, učeniku bogoslovije, a šestorica maloljetnika terete se za nanošenje lakših ozljeda petorici učenika bogoslovije također iz BiH.(Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene