Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sv. Filip i Jakov

Bjegunac iz BiH kojeg traži Interpol plinom pokušao ubiti suprugu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pokušaj ubojstva trovanjem plinom u obiteljskoj kući u Sv. Filipu i Jakovu, otkrio je novu, dosad nepoznatu pozadinu o osumnjičenom za taj zločin.

Podsjetimo, zadarska policija uhitila je 54-godišnjeg Ibru Topića za navedeno kazneno djelo te utvrdila kako je on u podrumu obiteljske kuće u kojoj živi odvojeno od bivše supruge, spojio plinsku bocu na cijev centralnoga grijanja te plin pustio u prizemlje u kojemu su bili njegova 50-godišnja supruga Radojka Topić i njezin prijatelj.

Pročitajte i ovo Nestala djevojčica Danka osmi dan potrage Oglasila se policija o snimci iz Beča na kojoj je djevojčica koja nalikuje Danki Screenshot žestoka svađa VIDEO Kaos na zadarskom gradskom vijeću, padale psovke i optužbe, a malo je nedostajalo da dođe i do tučnjave: "Vi jasno i glasno podržavate pedofile"

>> Spojio plin na centralno: Pokušao ubiti bivšu suprugu i njezinog prijatelja

No, ono što nitko, pa niti policija, nisu znali, jest kriminalna prošlost kazneno prijavljenog, a tko je trebao znati za to, dosad nije utvrđeno. Naime, Topić je okorjeli kriminalac za kojim je raspisana Interpolova tjeralica nakon što je pobjegao iz zatvora u BiH.

Radojka Topić godinama živi u lošim odnosima s bivšim suprugom u obiteljskoj kući u Sv. Filipu i Jakovu. Njihova adresa dobro je poznata zadarskoj policiji zbog brojnih prijava vezanih uz obiteljsko nasilje.

Još prije pet godina Radojka se medijima obratila s pričom kako ona i dvoje djece, tada maloljetna kći i punoljetni sin, žive u strahu od njezinog bivšeg supruga, te kako policija ništa ne poduzima.

'Sve je to tako i dan danas. Ništa se nije promijenilo i valjda on neće stati dok me ne ubije. U nedjelju mi je valjda dragi Bog bio na pomoći kad sam se probudila prije nego je plin odradio svoje', ispričala je Radojka za Zadarski list.

Ona je u prošle subote navečer zaspala na kauču u dnevnom boravku te ju je pred zoru probudilo neko šištanje. 'Peklo me u grlu pa sam se nakašljala i pomislila 'Bože, što je ovo' i posumnjala na sprejeve u kupaonici. Sve sam ih povadila van, ali nije prestajalo kad sam shvatila da to šišti iz cijevi za radijator. U hodniku i sobi moje kćeri još radijatori nisu bili postavljeni, a on je to znao', opisala je nesretna žena.

Radojka je tad prepoznala miris plina te se zaštitila mokrim ručnikom preko usta. Odmah je otvorila i prozor kako bi ušao svjež zrak, nazvala sina u Biograd te na njegov nagovor i policiju.

'Policajci su našli plinsku bocu i cijev kojom je spojio plin na sustav centralnog grijanja, sve su poslikali i zapisali, ali ne uzdam se puno u institucije jer me godinama on trovao pa sam skoro ja proglašena ludom', zaključila je Radojka.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene