Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Sutra nastavak suđenja Miljenku Stričaku

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na Općinskom sudu u Zadru za sutra je zakazan nastavak suđenja Miljenku Stričaku, vozaču tegljača optuženom da je s neizravnom namjerom prije dvije godine skrivio tešku prometnu nesreću u tunelu Ledenik na autocesti Split-Zagreb u kojoj su poginule četiri osobe, dvije žene i njihovo dvoje malodobne djece.

Predsjednik Sudskog vijeća Marijan Bitanga kaže da se u nastavku procesa trebaju saslušati vještaci za telekomunikacije, psiholozi i psihijatri.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Suđenje Stričaku odgođeno za 18. kolovoza; odvjetnici mu dodijeljeni po službenoj dužnosti Slika nije dostupna Počelo suđenje za nesreću u tunelu Ledenik

"Trebat će nam još, po mojoj procjeni, dva do tri raspravna ročišta i nakon toga ćemo postupak privesti kraju", procjenjuje Bitanga.

Do izricanja presude iz procesa je isključena javnost a Bitanga opovrgava tvrdnje rodbine stradalih da se suđenje namjerno odugovlači.

"Točno je da je dolazilo do više odgoda, ali mi ne možemo ništa ako optuženi Stričak izostane s procesa i dostavi urednu liječničku dokumentaciju kojom opravdava izostanak", kaže sudac Bitanga.

Nesreća na autocesti dogodila se prije točno dvije godine, 28. srpnja 2006. Vozač tegljača splitskih registracijskih oznaka Miljenko Stričak u punoj je brzini naletio na kolonu automobila u tunelu Ledenik, a uslijed udara smrskan je osobni automobil "opel" zagrebačkih registracijskih oznaka u kojemu su poginule četiri osobe.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene