Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Suspendiran sudac koji je ustrijelio psa

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednica riječkog Općinskog suda podnijela je zahtjev za pokretanjem stegovnog postupka za suca Velimira Radoševića zbog nanošenja štete ugledu suda i obavljanja sudačke dužnosti.

Predsjednica Općinskog suda Kosić u priopćenju za javnost navodi da je od suca Radoševića očitovanje o tom događaju dobila 7. ožujka, u kojem Radošević ističe da na dan toga događaja nije obavljao sudačku dužnost. 

Pročitajte i ovo Ispisana informacija za prijavu boravišta Bijesan na sustav Pismo ministru i policiji koje će postati viralno: "Pokušat ću objasniti govnariju…" Donald Trump (Foto: AFP) NEMA LABAVO Sudac naredio Donaldu Trumpu da mora predati porezne prijave za zadnjih osam godina

Radošević ju je za potanje obavijesti uputio na primorsko-goransku Policijsku upravu. Cjelovito izvješće PU-a Kosić je dobila danas, stoji u priopćenju. 

U izvješću policija utvrđuje da je Radošević u šetnji s obitelji u Ličkom polju iz vatrenog oružja ustrijelio psa, da je riječ o
prekršajnom djelu, a da će o mogućoj kaznenoj prijavi sud biti naknadno obaviješten.

Kosić je ustvrdila da je neovisno o pokretanju prekršajnih ili
kaznenih postupaka, mjerodavna činjenica da je Radošević iz vatrenog oružja ustrijelio psa u šetnji s obitelji, izazvavši ogorčenost i osudu pisanih i elektroničkih medija i javnosti te ekoloških udruga i udruga za zaštitu životinja. 

Tako je, navela je, povrijedio pravila kodeksa sudačke etike koji propisuju da se sudac u profesionalnom postupanju i privatnom životu mora ponašati humano i primjenjivati najviša etička načela u skladu sa standardima profesionalne i opće kulture.

Radošević je 4. ožujka popodne, šećući sa svojom majkom i kćeri te psom na povodcu, ustrijelio jednim hitcem iz pištolja 14-mjesečnog labrador-retrivera koji je bez povodca, šećući se sa svojim vlasnicima, prilazio Radoševićevu psu. 

Policija je utvrdila da Radošević ima dozvolu za nošenje pištolja te da je pucao, po svom priznanju, zbog bojazni za svoju kćer i majku.

PU u današnjem priopćenju navodi da je delnička policija danas Prekršajnom sudu u Delnicama po Zakonu o remećenju javnog reda i mira prijavila vlasnika ubijena psa jer nije držao psa na povodcu te Radoševića zbog uporabe pištolja na mjestu gdje se mogu ugroziti ljudi po Zakonu o oružju.

Radošević je pak podnio kaznene prijave protiv vlasnika ubijenog psa zbog navodne prijetnje te protiv više osoba zbog navodna poticanja na njegovo ubojstvo. 

O njima će odlučiti državno odvjetništvo.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene