Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nepravomoćna presuda

Susjeda nasmrt pretukao bejzbol palicom, osuđen na 12 godina zatvora

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Za ubojstvo Darka Angelija, kojega je nasmrt premlatio bejzbolskom palicom nakon svađe oko parkirnog mjesta, Alen Štajcer (27) nepravomoćno je osuđen na 12 godina zatvora.

Na 12 godina zatvora nepravomoćno je danas u Sisku osuđen 27-godišnji Alen Štajcer koji je lani u listopadu, zbog prepirke oko parkirnog mjesta, bejzbol palicom nasmrt pretukao susjeda Darka Angelija.

Pročitajte i ovo Alice Wood tragična smrt Pregazila zaručnika nakon svađe pa lagala da je riječ o nesreći: "Osoba kojoj je najviše vjerovao je osoba koja mu je oduzela život" Kathleen Folbigg Kathleen Folbigg Majka provela 20 godina u zatvoru zbog ubojstva četvero djece: Napokon su otkrili od čega su umrla

Štajcer je 42-godišnjem susjedu u sisačkoj Ulici hrvatskih domobrana palicom zadao deset udaraca i nanio mu brojne ozljede od kojih je žrtva šest dana kasnije umrla.

>> Mučan dan za obitelj ubijene Selene: Puštena videosnimka s mjesta ubojstva

Iako je optužnicom ubojstvo kvalificirano kao osobito okrutno, sudsko vijeće to nije prihvatilo. Sutkinja Melita Avedić obrazložila je da su bolovi i muke pokojnog Angelija bile kratkotrajne jer je već nakon trećeg udarca palicom po glavi izgubio svijest.

Sudski vještaci utvrdili su kako je kod Štajcera "bila prisutna emotivna labilnost i impulzivnost s konfliktima volje, ali bez poremećaja ličnosti, pa to stanje nije utjecalo na njegovu svijest".

Njegova je obrana nastojala dokazati da se radilo o nužnoj obrani, no kako nije bilo svjedoka i dokaza da je Angeli prvi napao sudsko vijeće to nije prihvatilo. "Zbog bizarnog, gotovo nevjerojatnog povoda, kao što je nesporazum oko mjesta za parkiranje automobila, počinjeno je ubojstvo. Samo dvije obrambene ozljede na tijelu pokojnog Angelija govore da oštećeni nije imao mogućnosti braniti se", ustvrdio je tužitelj Marijan Zgurić.

Obrana je navela više olakotnih okolnosti za okrivljenoga, kao što je žaljenje, nekažnjavanje, postupanje nakon događaja te ponašanje tijekom postupka, što je sudsko vijeće pri izricanja presude uvažilo.

"Nisam imao namjeru ozlijediti, a kamoli ubiti Angelija. Ni jednog trenutka nisam bježao od zakona. Za ovo što sam učinio žalit ću cijeloga života", rekao je osuđeni Štajcer kojemu je do pravomoćnosti presude prioduljen istražni zatvor.

Imovinsko-pravni zahtjev oštećene obitelji iznosi pola milijuna kuna. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene