Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Susak: Poginuo talijanski jedriličar

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kod otoka Suska danas je smrtno stradao talijanski jedriličar (55) kad je pao u more s jedrilice "Maldimare" koja plovi pod talijanskom zastavom, priopćilo je Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture.

U 8,45 sati supruga stradalog jedriličara pozvala je u pomoć i na mjesto nesreće na otvorenu moru jugozapadno od Suska odmah nakon poziva Nacionalne središnjice za traganje i spašavanje sa sjedištem u Rijeci u 9 sati upućena je spasilačka brodica malološinjske Ispostave Lučke kapetanije u Rijeci. Akcija je trajala do 14 sati. Pretpostavlja se kako je jedriličar, koji je bio vezan sigurnosnim užetom, zbog nevremena, pokušao odmotati zakvačeno prednje jedro i u tom trenutku se poskliznuo. Sigurnosno uže je ostalo zakvačeno za nosač ograde i jedriličar je pao u more,stoji u priopćenju.

Pročitajte i ovo Jato orki, ilustracija Igra ili nešto drugo? Strava na moru! Kitovi ubojice potopili jedrilicu kod Španjolske: "Udarali su u kobilicu 45 minuta" Ilustracija nesreća u Puli Izvodio radove na jedrilici, a zbog jednog poteza došlo je do eksplozije: 35-godišnjak teško ozlijeđen

Supruga, koja se nalazila u kabini, pokušala mu je pomoći, ali neuspješno.

Spasilačka je brodica uspjela pronaći jedrilicu u 10 sati te je odmah utvrđeno da je čovjek koji visi u moru s lijeve strane jedrilice privezan o sigurnosni konop u visini kobilice i da ne daje znakove života. Zbog jaka vjetra i nemirna mora odlučeno je da se jedrilica odvuče u zavjetrinu obale Suska kako bi se član posade spasilačke brodice prekrcao na jedrilicu i pomogao supruzi unesrećenog.

U 11,25 sati spasilačka ekipa doplovila je do luke u Susku te je jedrilica s utopljenikom i preživjelom suprugom sigurno privezana. Utopljenik je izvučen iz mora i predan policiji nakon čega je sastavljen inspekcijski zapisnik.

Istraga o okolnostima te pomorske nesreće je u tijeku.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene