Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Gospodarski kriminal

Sunčani Hvar: Šest osumnjičenih za 16 milijuna kuna

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Policija je podnijela posebno izvješće kao dopunu kaznene prijave splitskom ŽDO-u protiv šest osoba jer je utvrđena osnovana sumnja da su kao odgovorne osobe u Sunčanom Hvaru d.d., počinivši više kaznenih djela, oštetili tu tvrtku za 16 milijuna kuna, priopćila je danas kasno popodne splitsko-dalmatinska Policijska uprava, ne navevši ni identitet ni inicijale osumnjičenika.

Nakon ulaska Orco Property Group S. A. u vlasničku strukturu Sunčanog Hvara d.d. putem javno-privatnog partnerstva između te grupacije i državnih fondova, odnosno od 2005. do 2008., osumnjičenici su kršili pravila poslovanja i upravljanja imovinom tvrtke te ju opterećivali neosnovanim troškovima u namjeri da steknu protupravnu imovinsku korist za tvrtke unutar Orco Property Groupa, iako su znali da je prezadužena i da su joj poslovni rezultati negativni. Tako su počinili više kaznenih djela gospodarskog kriminala, navodi se u priopćenju.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Pjerino Bebić o interesima vlasnika 'Orco je na Sunčani Hvar uvijek gledao kao na dobru 'prodavaču'' Slika nije dostupna Surađivao s policijom Ott: Mislim da sam ispitan kao svjedok

>> Orco: Ovo je taktika sile hrvatske vlade!

>> Šef Orco grupe na obavijesnom razgovoru

Pritom se navode kaznena djela: zlouporaba položaja i ovlasti te pomaganje u tim kaznenim djelima, zaključenje štetna ugovora i krivotvorenje službene isprave, oštetivši tako Sunčani Hvar d.d. za ukupno 16 milijuna kuna. Kriminalitsičko istraživanje se nastavlja u suradnji i koordinaciji sa županijskim državnim odvjetništvom, poreznom upravom, financijskom policijom i upravom kriminalističke policije MUP-a, stoji u priopćenju PU.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene