Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Suđenje Žužiću počinje 7. studenog

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Suđenje Hrvoju Žužiću (23), sinu tajkuna Željka Žužića, koji je vraćajući se s noćnog provoda pijan i prebrzo vozeći usmrtio 19-godišnju Ružicu Pavić, prebačeno je s velikogoričkog na karlovački Općinski sud jer je njegova majka sutkinja u Velikoj Gorici, a postupak će početi 7. studenoga.

Suđenje u Karlovac prebačeno je odlukom Vrhovnog suda, a na prijedlog velikogoričkog suda. Spis je dodijeljen sutkinji Elmi Kaleb Mamić koja je prvu raspravu zakazala za 7. studenog, rekla je glasnogovornica karlovačkog suda Nives Joha.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Neprilagođena brzina Velika Gorica: U prevrtanju auta poginuo mladić Slika nije dostupna Slijetanje s ceste Velika Gorica: Poginuo u slijetanju s ceste

Predmet je uzet žurno u postupak jer se radi o takozvanom pritvorskom spisu, budući je Hrvoje Žužić pritvoren u Remetincu još od faze istrage i podizanja optužnice.

Optužnica Žužića tereti za izazivanje prometne nesreće sa smrtnom posljedicom za što je propisana zatvorska kazna od jedne do deset godina zatvora. 

Naime, optužen je da se 1. kolovoza u Velikoj Gorici, s najmanje 2,15 promila alkohola u krvi i nedopuštenom brzinom od 111
kilometara na sat, "BMW-om 745" zabio u stražnji dio automobila u kojem je poginula putnica Ružica Pavić, dok je 22-godišnjem vozaču Hrvoju Matijašiću teško ozlijeđena kičma, zbog čega su mu djelomično oduzeti udovi.

Državno odvjetništvo je predložilo sudu da se optuženiku kao
sigurnosna mjera oduzme vozačka dozvola te zabrani upravljanje svim vrstama motornih vozila.

Prema pisanju tiska, 23-godišnji Žužić je čak 19 puta prijavljivan
zbog prometnih prekršaja, od čega pet puta zbog vožnje u
alkoholiziranom stanju.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene