Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Suđenje dilerima: Želita Tomić u pancirki na sudu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na Općinskom sudu u Korčuli počelo je suđenje trojici optuženika za otmicu Želite Tomić, svjedokinje pokajnice u slučaju korčulanskog narkodilera Jakše Cvitanovića Cvika i još 19 osoba zbog organizirane prodaje droge na tom otoku.

Za kažnjivo djelo protupravna oduzimanja slobode optuženi su Nikola Petričević, njezin bivši mladić, Enes Agović i Ilija Jurković, a sva su trojica obuhvaćena i postupkom protiv Cvika.

Pročitajte i ovo Podignuta optužnica protiv krijumčara droge Visokovrijedna meta Pao je Cezar: Krijumčari droge ubrali najmanje 3,3 milijuna eura, USKOK podigao optužnicu Slika nije dostupna Proširena istraga protiv Cvika

Suđenje su osiguravale vrlo jake policijske snage.

Želita Tomić je u svjedočenju ustvrdila kako su je za višednevne otmice tukli, prijetili joj smrću te uskratili jelo i piće. Rekla je kako otmičare nije vidjela, ali da je po glasu prepoznala Agovića i Petričevića, a da Jurković nije bio nazočan otmici. Oteli su je zbog navodna duga od tri tisuće kuna zarađenih prodajom heroina za Cvika.

Sudski vještak liječnik Igor Borić je rekao kako ozljede na nogama Želite Tomić nisu krvni podljevi nastali zbog višednevna vezivanja.

Rasprava se nastavlja 22. prosinca saslušavanjem trojice optuženih otmičara i svjedoka, a sud do tada očekuje dokumentaciju o njihovim telefonskim pozivima te neke već zatražene policijske bilješke.

Želita Tomić, oteta nakon Cvikova bijega u srpnju ove godine, bila je osumnjičena kao sudionica Cvikove organizirane skupine preprodavača droge i pritvorena, ali je na zahtjev glavnoga državnog odvjetnika Mladena Bajića ispitana kao svjedokinja. Na temelju toga joj je dodijeljen status svjedokinje pokajnice i puštena je iz pritvora Istražnog centra Županijskog suda u Splitu u srijedu, 6. prosinca. U svojim iskazima medijima iznijela je važne elemente i pojedinosti o dugogodišnjoj preprodaji droge na Korčuli.

U pritvoru je još devet osoba, među kojima su i Želitini otmičari.

Pet je u pritvorenika na splitskim Bilicama, a četvorica u
dubrovačkom zatvoru.

Jakša Cvitanović Cvik u bijegu je od srpnja ove godine, kad je
pobjegao policajcima koji su ga sprovodili. Od tada je nedostupan i za njim je raspisana tjeralica. Dio ostatka osumnjičene skupine nastavio je preprodaju droge, a Državno odvjetništvo navodi da su u tri godine, do sredine studenoga 2006., od prodana heroina pribavili više od 10 milijuna kuna protupravne imovinske koristi.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene