7993
7993
7993
7993
7993

Suđenje dilerima: Želita Tomić u pancirki na sudu

  • , 14.12.2006., 10:31
  • Autor:
  • komentara

Na Općinskom sudu u Korčuli počelo je suđenje trojici optuženika za otmicu Želite Tomić, svjedokinje pokajnice u slučaju korčulanskog narkodilera Jakše Cvitanovića Cvika i još 19 osoba zbog organizirane prodaje droge na tom otoku.

 
 
 
 
Iskaz u 'pancirki'
Iskaz u 'pancirki'

Za kažnjivo djelo protupravna oduzimanja slobode optuženi su Nikola Petričević, njezin bivši mladić, Enes Agović i Ilija Jurković, a sva su trojica obuhvaćena i postupkom protiv Cvika.

Suđenje su osiguravale vrlo jake policijske snage.

Želita Tomić je u svjedočenju ustvrdila kako su je za višednevne otmice tukli, prijetili joj smrću te uskratili jelo i piće. Rekla je kako otmičare nije vidjela, ali da je po glasu prepoznala Agovića i Petričevića, a da Jurković nije bio nazočan otmici. Oteli su je zbog navodna duga od tri tisuće kuna zarađenih prodajom heroina za Cvika.

Sudski vještak liječnik Igor Borić je rekao kako ozljede na nogama Želite Tomić nisu krvni podljevi nastali zbog višednevna vezivanja.

Rasprava se nastavlja 22. prosinca saslušavanjem trojice optuženih otmičara i svjedoka, a sud do tada očekuje dokumentaciju o njihovim telefonskim pozivima te neke već zatražene policijske bilješke.

Želita Tomić, oteta nakon Cvikova bijega u srpnju ove godine, bila je osumnjičena kao sudionica Cvikove organizirane skupine preprodavača droge i pritvorena, ali je na zahtjev glavnoga državnog odvjetnika Mladena Bajića ispitana kao svjedokinja. Na temelju toga joj je dodijeljen status svjedokinje pokajnice i puštena je iz pritvora Istražnog centra Županijskog suda u Splitu u srijedu, 6. prosinca. U svojim iskazima medijima iznijela je važne elemente i pojedinosti o dugogodišnjoj preprodaji droge na Korčuli.

U pritvoru je još devet osoba, među kojima su i Želitini otmičari.

Pet je u pritvorenika na splitskim Bilicama, a četvorica u
dubrovačkom zatvoru.

Jakša Cvitanović Cvik u bijegu je od srpnja ove godine, kad je
pobjegao policajcima koji su ga sprovodili. Od tada je nedostupan i za njim je raspisana tjeralica. Dio ostatka osumnjičene skupine nastavio je preprodaju droge, a Državno odvjetništvo navodi da su u tri godine, do sredine studenoga 2006., od prodana heroina pribavili više od 10 milijuna kuna protupravne imovinske koristi.

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se