Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Osumnjičen za primanje mita

Sudac Pešutić pušten iz pritvora uz jamčevinu od milijun kuna

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sudac splitskog Općinskog suda Robert Pešutić, osumnjičen za primanje mita, pomaganje u primanju mita i zloporabu položaja i ovlasti, pušten je danas iz pritvora u Rijeci na temelju položenog jamstva u nekretninama vrijednima milijun kuna, potvrdio je njegov branitelj, odvjetnik Milenko Škrlec.

Kao jamstvo položeno je zemljište u vlasništvu njegove majke. Pešutić je osumnjičen da je u četiri puta primio mito od 13.000 eura.

Pešutiću
je sredinom listopada sutkinja istrage Ksenija Zorc odredila 30-dnevno zadržavanje u pritvoru zbog opasnosti od ponavljanja djela i utjecaja na svjedoke. Zahtjev Pešutićeva branitelja da se odredi jamstvo prihvatilo je izvanraspravno vijeće riječkoga Županijskoga suda tek nakon žalbe na odluku sutkinje istrage, koja je odbila jamstvo.

Postupak je sa Županijskoga suda u Splitu premješten na riječki sud na temelju rješenja Vrhovnog suda, a na prijedlog glavnoga državnog odvjetnika.

Sudac Pešutić suspendiran je otkako je u istražnom zatvoru.

Osim Pešutića, sudac splitskog Općinskog suda Ante Unković također je osumnjičen za primanje mita i zloporabu položaja i ovlasti, a Nada Karin, Gabrijela Soldo i Gordan Bičak da su davali mito. (Hina)

Pročitajte i ovo Dragan Kovačević - 2 On najavio kaznenu prijavu USKOK podigao optužnicu protiv Dragana Kovačevića: Za mito uzimao skupa odijela Ilustracija USKOK potvrdio Optužen trojac: Obilazili bankomate u ime Fine, tražili mito i krivotvorili dokumente

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene