Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sumnja u mito

Sudac Pešutić nudi milijun kuna jamčevine za slobodu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Robert Pešutić, sudac Općinskog suda u Splitu kojeg USKOK sumnjiči za primanje mita, zatražit će puštanje na slobodu uz jamstvo od milijun kuna u nekretninama.

'Njegova je obitelj suglasna da jamči svojom imovinom. Ponudit ćemo jamčevinu od milijun kuna i ja očekujem da bi sudac Pešutić uskoro mogao biti na slobodi', rekao je odvjetnik Vinko Ljubičić koji zastupa Roberta Pešutića. Sudac je suspendiran otkako je u istražnom zatvoru.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Primao mito za povoljne presude Podignuta optužnica protiv splitskog suca Roberta Pešutića Slika nije dostupna Osumnjičen za primanje mita Sudac Pešutić pušten iz pritvora uz jamčevinu od milijun kuna

Podsjetimo, suca Pešutića i još četiri osobe, a među njima je još jedan sudac s Općinskog suda u Splitu, USKOK tereti zbog primanja i davanja mita, zloporabe položaja i ovlasti, pomaganja u primanju mita i poticanja na zloporabu položaja i ovlasti. (Ne)djela su počinjena od 2007. do 2011. godine.

Pešutić je, sumnjaju istražitelji, u jednom slučaju posredovao u donošenju oslobađajuće presude kod kolege, a u dva slučaja osigurao pravomoćno osuđenim osobama da ne budu upućene na izdržavanje kazne. U jednom je slučaju tražio i dobio novac za uvjetnu osudu. Kako sumnjaju USKOK-ovi istražitelji, za svoje je usluge primio oko 15 tisuća eura.

Sudac Pešutić poznat je i po tome što je Antu Đapića i Borisa Kandarea proglasio nevinima u slučaju krivotvorenja Đapićeva magistarskog rada. (Agencija VLM)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene