207242
207242
207242
207242
207242

Sudac Pešutić nudi milijun kuna jamčevine za slobodu

  • , 30.11.2011., 19:45
  • Autor:
  • komentara

Robert Pešutić, sudac Općinskog suda u Splitu kojeg USKOK sumnjiči za primanje mita, zatražit će puštanje na slobodu uz jamstvo od milijun kuna u nekretninama.

 
 
 
 

'Njegova je obitelj suglasna da jamči svojom imovinom. Ponudit ćemo jamčevinu od milijun kuna i ja očekujem da bi sudac Pešutić uskoro mogao biti na slobodi', rekao je odvjetnik Vinko Ljubičić koji zastupa Roberta Pešutića. Sudac je suspendiran otkako je u istražnom zatvoru.

Podsjetimo, suca Pešutića i još četiri osobe, a među njima je još jedan sudac s Općinskog suda u Splitu, USKOK tereti zbog primanja i davanja mita, zloporabe položaja i ovlasti, pomaganja u primanju mita i poticanja na zloporabu položaja i ovlasti. (Ne)djela su počinjena od 2007. do 2011. godine.

Pešutić je, sumnjaju istražitelji, u jednom slučaju posredovao u donošenju oslobađajuće presude kod kolege, a u dva slučaja osigurao pravomoćno osuđenim osobama da ne budu upućene na izdržavanje kazne. U jednom je slučaju tražio i dobio novac za uvjetnu osudu. Kako sumnjaju USKOK-ovi istražitelji, za svoje je usluge primio oko 15 tisuća eura.

Sudac Pešutić poznat je i po tome što je Antu Đapića i Borisa Kandarea proglasio nevinima u slučaju krivotvorenja Đapićeva magistarskog rada. (Agencija VLM)

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se