Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Optuženici nisu dobili pozive

Za sutra odgođeno odlučivanje o slučaju 'bankomat'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sjednica optužnog vijeća zagrebačkog Županijskog suda na kojoj se treba odlučiti o utemeljenosti USKOK-ove optužnice u slučaju 'bankomat' odgođena je za sutra jer neki od optuženika nisu dobili pozive za današnju sjednicu.

Sjednica na kojoj bi optužno vijeće suca Ivana Turudića trebalo odlučiti o osnovanosti USKOK-ovih optužaba na račun trojice bivših čelnika Hrvatske poštanske banke (HPB) - direktora Josipa Protege, člana uprave Ivana Sladonje i financijskog direktora Marija Kirinića te osmorice njezinih povlaštenih klijenata, biti će zatvorena za javnost.

Pročitajte i ovo Dokumenti Oglasila se i odvjetnica Na prijevaru preuzeli vrijedne dionice: Potvrđena optužnica protiv ministrovog sina i njegovog punca Vlasta Pavić i Milan Bandić šteta 100.000 eura Bivša gradonačelnica Zagreba optužena da je izvukla novac iz tvrtke Putinova masera

Optužnicu protiv trojice bivših čelnika Hrvatske poštanske banke (HPB) - direktora Josipa Protege, člana uprave Ivana Sladonje i financijskog direktora Marija Kirinića te osmorice povlaštenih klijenata banke optužno vijeće prije 17 mjeseci nije prihvatilo nego je vratilo USKOK-u.

Sa suda su tada objasnili da je USKOK dužan donijeti nalog o dopuni istrage ili odustati od kaznenog progona te nakon eventualne dopune istrage podići novu optužnicu i ponovno je dostaviti sudu na potvrđivanje.

Sumnja se da je u slučaju 'bankomat' HPB oštećena za najmanje 255 milijuna kuna, a da su trojica bivših čelnika banke sebi nezakonito isplatili više od 13 milijuna kuna menadžerskog bonusa. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene